VIDEO EXCLUSIV Steaua şi CFR se bat pentru un transfer de senzaţie: cel mai bun marcator străin din istoria Ligii I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul care a făcut ravagii în campionatul românesc a plecat după bani, însă nu s-a acomodat la viaţa din Arabia Saudită. Acum visează să se întoarcă în România, unde e dorit de cele mai puternice echipe.

Există şi jucători pentru care banii nu înseamnă totul sau, în orice caz, nu atât încât să reuşească să se adapteze la o nouă lume. Un exemplu e cazul lui Wesley Lopes (32 de ani), care, la începutul sezonului, a lăsat România pentru a semna cu Al-Hilal (Arabia Saudită), fiind ademenit de un salariu de 1,5 milioane de dolari.

Publicaţia saudită „Al-Riyadh“ i-a dedicat un amplu articol brazilianului, în numărul de marţi, analizând situaţia fotbalistului de 32 de ani la Al-Hilal. Concluzia? „Wesley nu va mai rămâne în Arabia Saudită, numără zilele până la finalul sezonului, pentru a părăsi, definitiv, Orientul Mijlociu“, a notat sursa citată.

Jurnaliştii saudiţi ştiu şi viitoarea destinaţie a lui Wesley. „Se va întoarce în Europa. Prima lui opţiune e România, acolo unde a jucat mai mulţi ani şi a devenit cel mai bun marcator al campionatului. Patronul Stelei a vrut să-l ia, încă din iarnă, însă regulamentul FIFA a blocat transferul, fiindcă Wesley jucase deja la două cluburi în acest sezon“, a mai scris „Al-Riyadh“.

Acuzat că „boicotează fotbalul“

Nu e prima dată când presa saudită scrie despre plecarea lui Wesley de la Al-Hilal. De la începutul anului, brazilianul a fost acuzat că „boicotează fotbalul“, din dorinţa de a-şi uşura plecarea de la echipă.

În susţinerea acestui scenariu au venit şi prestaţiile lui Wesley. Dacă, în tur, a fost o „maşină de dat goluri“, adunând 19 reuşite, în 2013, vârful s-a stins, a ajuns chiar rezervă, la unele partide, şi a bifat doar patru goluri în 16 apariţii, în toate competiţiile.  

Dorit şi în Ghencea, şi în Gruia

Situaţia lui Wesley în Arabia Saudită l-a transformat într-o ţintă atractivă pentru cele mai puternice grupări din Liga I. Patronul Stelei, Gigi Becali, e un admirator al atacantului pe care l-a dorint, în trecut, în mai multe rânduri. Cei doi au păstrat legătura şi după transferul lui Wesley la Al-Hilal.

Totuşi, într-un interviu acordat pentru „Adevărul“, în decembrie, atacantul de 32 de ani a mărturisit că i-ar plăcea să joace şi la un alt club din Liga I. „Aş juca şi la CFR, spre exemplu, n-am nicio problemă. Nu trebuie să ajung neapărat la Steaua“, a spus, atunci, Wesley.   

61

de goluri a înscris Wesley în Liga I, fiind cel mai bun marcator străin din istoria campionatului românesc.

A pierdut titlul în lupta cu Elton

De când a ajuns în Arabia Saudită, Wesley a cucerit un singur trofeu, Cupa Coroanei Prinţului. În schimb, a ratat principalul obiectiv cu Al-Hilal, câştigarea campionatului. Titlul a ajuns la Al-Fateh, un club mic, cum a fost Urziceniul în Liga I, unde Elton face legea. 

VEZI ULTIMUL GOL MARCAT DE WESLEY LA AL-HILAL

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite