VIDEO Un amical de coşmar: FRF a perfectat un test împotriva echipei care ne-a barat drumul spre Euro 2004

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Suedia e coşmarul Generaţiei de Aur, atunci o altă naţională nordică a pus umărul, într-o seară din septembrie 2003, la ratarea generaţiei lui Mutu şi Chivu.

Site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a anunţat că România va întâlni Danemarca, la 18 noiembrie, la Bucureşti. Amicalul va avea loc la patru zile după meciul de calificare de pe teren propriu cu Irlanda de Nord din preliminariile pentru Euro 2016.

Danemarca ocupă locul 22 în lume, în ultimul clasament FIFA, şi nu s-a calificat pentru Mondialul din 2014. Vedeta nordicilor e Nicklas Bendtner, atacantul care va fi dat afară de la Arsenal, în vară, din cauza problemelor sale disciplinare. În rest, danezii au fotbalişti cunoscuţi, precum Krohn-Dehli (Celta), Eriksen (Tottenham) sau Agger (Liverpool).

Rezultatul care a schimbat drumul generaţiei lui Mutu şi Chivu

Ultimul meci Danemarca – România (2-2) s-a disputat la 10 septembrie 2003 şi a fost un coşmar pentru trupa pregătită atunci de Anghel Iordănescu. Ca să ajungă la Euro 2004, tricolorii aveau nevoie de o victorie la Copenhaga. Pancu şi compania au condus până în minutul 90+4, dar au fost egalaţi la ultima fază a jocului şi au ratat calificarea la turneul final. Mulţi au spus că acela a fost un moment de răscruce pentru generaţia lui Mutu şi Chivu.

România şi Danemarca au jucat opt meciuri de-a lungul anilor. Bilanţul: trei victorii România, două remize, trei victorii Danemarca. Prima partidă dintre cele două naţionale s-a disputat la 13 octombrie 1974 şi s-a încheiat cu o remiză albă. 

Cea mai mare victorie a tricolorilor a fost un 6-1, acasă, la 11 mai 1975. Nordicii şi-au luat revanşa la 29 martie 2003, atunci când au învins cu 5-2 pe fostul Stadion „Naţional“, în preliminariile pentru Euro 2004. În acel meci, danezul Gravesen a înscris un gol antologic, de la mijlocul terenului.

VEZI GOLURILE MECIULUI ROMÂNIA – DANEMARCA 2-5

VEZI GOLURILE MECIULUI DANEMARCA – ROMÂNIA 2-2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite