US Open 2017: Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer sunt în finala de dublu după o revenire de senzaţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-au calificat în finala de la US Open 2017, după ce au eliminat favoriţii numărul unu ai competiţiei.

Horia Tecău este în finala de la US Open! Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer au trecut în semifinale de perechea formată din finlandezul Henri Kontinen şi australianul John Peers, favoriţii numărul unu ai competiţiei. Tecău şi Rojer s-au impus în trei seturi, scor 1-6, 7-6, 7-5, după o partidă de două ore şi opt minute.

Primul set a fost unul de coşmar pentru dublul româno-olandez care a cedat în 20 de minute. Tecău şi Rojer au luat apoi meciul  pas cu pas, au câştigat al doilea set la tiebreak (7-5), după care au avut parte de un set decisiv ca un carusel. Horia şi Jean-Julien au condus cu 2-0 şi 3-1, au pierdut apoi trei jocuri la rând, dar au avut tăria de a rămâne în partidă şi de a face un nou break la 5-5! 

Impecabil la serviciu, Tecău a închis meciul şi a ajuns într-o nouă finală de Grand Slam, prima a sa la US Open! 

În ultimul act, perechea româno-olandeză va întâlni dublul spaniol Marc Lopez - Feliciano Lopez, care a depăşit perechea americană formată din Bob şi Mike Bryan, scor 3-6, 6-3, 6-4. Finala se va disputa vineri, de la ora 19.00, în direct pe EuroSport 1.  

Finală surpriză la feminin

"Ei au început foarte bine meciul. Noi nu am intrat foarte conectaţi, dar a trebuit să ne revenim. Aveau un serviciu bun, însă ne-am zis că dacă noi vom începe să servim bine, oportunităţile se vor ivi. Ne-am concentrat şi aşa am reuşit să ajungem în tie-break în setul doi. E un sentiment minunat doar să participi la un Grand Slam, cu atât mai mult să ajungi în finală. Pentru asta muncim, asta ne motivează", a declarat Horia imediat după partidă.

Prin calificarea în ultimul act de la US Open, Tecău şi Rojer şi-au garantat şi prezenţa la Turneul Campionilor de la finalul anului şi au în buzunar un cec de 300.000 de dolari. Dacă vor pune mâna pe trofeu, vor împărţi un premiu de 625.000 de dolari.  

Horia Tecău este calificat în semifinale şi la dublu mixt, unde face pereche cu tenismena CoCo Vandeweghe (SUA). Horia şi CoCo vor juca împotriva perechii Martina Hingis-Jamie Murray, favoriţii unu ai competiţiei de dublu mixt. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite