UEFA e cu ochii pe PSG: comunicatul forului european despre iminentul transfer al lui Neymar la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neymar
Neymar

Patronul din Qatar al clubului francez, Nasser Al-Khelaifi, a găsit soluţia pentru a „dribla“ prevederile Fair Play-ul financiar impus de UEFA, însă cei de la Nyon insistă că lucrurile nu vor rămâne aşa.

„Adevărul“ a explicat aici modalitatea în care PSG îl va legitima pe Neymar din postura de jucător liber, fără să plătească vreo sumă de transfer.

Această strategie a revoltat lumea fotbalului, iar clubul catalan şi Liga Spaniolă de Fotbal au anunţat că vor sesiza UEFA. Acum, potrivit Digi Sport, forul de la Nyon a adoptat o poziţie oficială în acest caz.

Ce au scris în comunicat?

*N-am primit nicio plângere din partea nimănui cu privire la această chestiune. Toate cluburile din Europa trebuie să respecte regulile Fair Play-ului financiar şi trebuie să demonstreze că n-au pierderi de peste 30 de milioane de euro pe parcursul a trei ani. 

*Ca parte a monitorizării cluburilor în conformitate cu reglementările Fair Play-ului financiar, UEFA va analiza detaliile acestui transfer în timp util pentru a se asigura că PSG respectă cerinţele FFP.

*Transferul lui Neymar la Paris Saint Germain va avea un efect asupra finanţelor clubului de-a lungul următorilor ani, însă impactul unei astfel de operaţiuni nu poate fi judecat în avans, mai ales că PSG ar putea vinde câţiva jucători pentru o sumă semnificativă. Prin urmare, vom face doar calcule la final de transfer şi vom asigura că ei respectă regulile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite