Urmează un „tsunami“: „Adevărul“ prezintă culisele cazului Craiova, care poate zgudui fotbalul românesc din temelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragomir (stânga) şi Sandu nu scapă de procesele pe care Mititelu (dreapta) le-a pornit împotriva lor
Dragomir (stânga) şi Sandu nu scapă de procesele pe care Mititelu (dreapta) le-a pornit împotriva lor

Cele 12 personaje care au „ras“ Ştiinţa de pe harta fotbalului românesc sunt „bântuite“ acum de „fantoma“ Universităţii. Până şi avocatul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a admis că pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir se pregăteşte ceva.

După „Dosarul Transferurilor“, în fotbalul românesc se anunţă un nou „tsunami“: cazul Universităţii Craiova. Despre dezafilierea Ştiinţei se vorbeşte de doi ani, Mititelu a tot anunţat că pregăteşte „ceva“, care „va zgudui fotbalul românesc“, nu s-a întâmplat nimic, iar, în cele din urmă, mulţi au crezut că Mititelu visează cai verzi pe pereţi.

Numai că ultimele evenimente lasă senzaţia că, într-adevăr, se pregăteşte „ceva“ pentru cei care au contribuit la dispariţia oltenilor de pe harta fotbalistică a ţării. Rămâne de văzut dacă acest „ceva“ va fi doar de ochii lumii, ca de obicei, sau va avea nişte efecte concrete.

Sunt aşteptaţi, marţi, la DNA

Procurorii anticorupţie au anunţat, luni, că şi-au finalizat investigaţiile în cazul Craiovei şi că vor trece la următoarea etapă: prezentarea materialului de urmărire penală. Astfel, cei 12 membri ai Comitetului Executiv FRF, care la 20 iulie 2011 au votat dezafilierea Ştiinţei, sunt aşteptaţi, marţi, la sediul DNA, pentru a studia probele aduse în acuzarea lor.

Veşti proaste de la avocatul LPF

Odată ce se va încheia şi această etapă, procurorii anticorupţie vor anunţa numele celor care vor fi trimişi la judecată în acest caz. Printre ei se vor număra, cu siguranţă, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, după cum a confirmat chiar avocatul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Cătălin Ciubotă.

„Eu n-am văzut rechizitoriul, dar, din ce ştiu, trei persoane vor fi trimise în judecată, domnii Sandu, Dragomir şi Octavian Goga, precum şi LPF şi FRF, în calitate de persoane juridice. Dar, repet, n-am informaţii sigure“, a declarat Ciubotă.

Mitică şi-a trimis secretarul la DNA

Dumitru Dragomir a refuzat să meargă la sediul DNA pentru a afla de la procurori despre acuzele care i se aduc. Avocatul LPF a dezvăluit mutarea la care a recurs preşedintele Ligii. „L-a delegat pe secretatul general al Ligii, Vali Alexandru, să meargă în locul lui. Domnul Dragomir şi-a rezervat acest drept de a nu se prezenta la DNA, fiindcă e dezamăgit de cele întâmplate în ultima perioadă. Dânsul se consideră nevinovat, la fel şi LPF, ca persoană juridică“, a precizat Cătălin Ciubotă.

Mititelu aruncă o nouă „bombă“

Patronul Universităţii a comentat ultimele „mişcări“ în cazul dezafilierii Ştiinţei, spunând că, odată trimişi în judecată, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir vor fi nevoiţi să plece de la FRF, respectiv LPF. 

„Eu consider că ei trebuia condamnaţi până acum, faptele lor sunt foarte grave. Cale lungă nu mai e, oricum. Odată plecat dosarul în judecată, Sandu şi Dragomir nu mai pot fi în fruntea fotbalului. Nu poţi să-i mai laşi în funcţie, pentru că vor mai face alte pagube. Ei speră să îngroape procesul, să-l mai ducă timp de câţiva ani. Profesioniştii de la DNA, care au muncit mult la acest dosar, nu-i vor mai lăsa în funcţii“, a spus Mititelu la Radio GSP.

Cine a votat dezafilierea Craiovei la Comitetul Executiv al FRF

Verdictul s-a dat la 20 iulie 2011, cu zece voturi pentru şi două abţineri. Totuşi, dintre cei 12 membri prezenţi la şedinţă, Dumitru Dragomir, Cornel Şfaiţer şi Vasile Avram n-au semnat procesul-verbal! Iată numele celor care au hotărât soarta Ştiinţei:

*Mircea Sandu – preşedinte FRF

*Dumitru Dragomir – preşedinte LPF

*Octavian Goga – vicepreşedinte FRF

*Marius Stan – reprezentant al cluburilor din Liga I

*Cornel Şfaiţer – reprezentant al cluburilor din Liga a II-a

*Marian Rusen – reprezentant al cluburilor din Liga a II-a

*Ştefan Stana – reprezentant al cluburilor din Liga a III-a

*Cristi Bobar – reprezentant al cluburilor din Liga a III-a

*Paul Costas – reprezentant al cluburilor de copii şi junior

*Marian Pălărie – reprezentant al fotbalului feminin

*Vasile Avram – preşedinte CCA

*Sorin Ţerbea – reprezentantului fotbalului în sală

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite