Tour de Tur, ciclism în scopuri nobile! Rutierii vor pedala 60 de kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, 23 mai 2015, la lacul Mujdeni, judeţul Satu Mare, va avea loc a 10-a ediţie a evenimentului, care are ca scop principal promovarea activităţilor sportive în natură cu un scop nobil (protejarea mediului înconjurător) într-o arie protejată.

Tour  de Tur e singurul eveniment din Romania care promoveaza Aria Naturală Protejată a Râului Tur printr-un concurs de orientare ciclistă !

Această competiţie a fost iniţiată de Societatea Carpatină Ardeleana în colaborare cu Clubul Sportiv Pro Racers în 2005. De atunci evenimentul a devenit un obicei plăcut pentru sătmăreni.
Anul acesta s-a dorit ca evenimentul sa treacă la nivelul următor, fiind vorba de o ediţie aniversară. Dronele, alături de camerele de filmat GoPro, sistemul performant de cronometrare cu ajutorul transponderilor şi noile categorii de înscriere sunt doar câteva noutăţi din ceea ce pregăteşte echipa Tour de Tur. Bineînţeles, pe lângă tradiţiile precum :gulaşul la ceaun, excursia pentru spectatori sau focul de tabără!

De ce este importanta rezervaţia Râului Tur?
Rezervaţia Râul Tur are rolul unui „coridor ecologic” între bioregiunile alpină, continentală şi panonică (din Republica Ungară). Rezervaţia „Râul Tur” (Cursul inferior al râului Tur) este complexă deoarece prezintă importanţă atât ca arie de protecţie specială avifaunistică cât şi comunitară. Raul Tur asigură conservarea favorabilă a 7 specii de mamifere, 5 specii de amfibieni, 9 specii de peşti, 8 specii de nevertebrate şi 9 habitate de interes conservative.
Participanţii, în jur de 150 în această ediţie, vor primi o hartă înainte de start, pe baza căreia vor urmări punctele de control pe care trebuie să le atingă pe parcursul celor 60 de kilometri.
Taxa de participare - în cazul preînscrierii: 35 lei (pentru participanţii cu vârste sub 18 ani: 30 lei); în cazul înscrierii la faţa locului: 45 lei (pentru participanţii cu vârste sub 18 ani: 40 lei).
Mai multe detalii pot fi consultate la link-ul: www.tourdetur.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite