Târgu-Mureş, aproape de un miracol în Franţa: ce a făcut vicecampioana României la Saint-Etienne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 0-3 în tur, nimeni nu le dădea vreo şansă elevilor lui Vasile Miriuţă. După 70 de minute din manşa secundă însă, francezii se uitau îngroziţi spre tabela de marcaj, iar publicul era în stare de şoc.

ASA Târgu-Mureş a condus cu 2-0 în returul de la Saint-Etienne şi a fost la un pas de a provoca surpriza serii în fobalul european.

Dacă cealaltă reprezentantă a României în turul III preliminar al Ligii Europa, Astra, a trecut de rezervele celor de la West Ham, în schimb, francezii au abordat returul cu vicecampioana României, folosind aproape cea mai bună echipă.

Antrenorul Christophe Galtier a păstrat şapte titulari din prima manşă, însă, în minutul 70, tabela arăta un 2-0 sec pentru români, după reuşitele lui Pedro (39) şi Ivan Gonzalez (62). Mai mult, în debutul părţii secunde, Gabi Mureşan a ratat o ocazie uriaşă, iar în minutul 71, elevii lui Vasile Miriuţă au fost chiar aproape de 3-0!

Din păcate, în loc de 3-0 pentru ASA Târgu-Mureş s-a făcut 2-1 pentru oaspeţi la faza imediat următoare. După o lovitură liberă bătută de pe stânga, Ivan Gonzalez a deviat balonul în propria poartă şi a „ucis“ speranţele la o revenire de senzaţie.

Chiar şi aşa, ASA Târgu-Mureş a părăsit competiţia cu fruntea sus la prima participare a echipei în cupele europene.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite