Stop joc după 16 ani de carieră: un fotbalist cu cinci trofee s-a retras după finala Cupei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lovin

Partida dintre Astra şi Voluntari a fost ultima pentru Marius Şumudică pe banca giurgiuvenilor, însă ea a marcat şi ieşirea de pe scenă pentru un mijlocaş de 35 de ani.

Astra Giurgiu va fi nevoită să-şi reclădească lotul din temelii pentru sezonul viitor, în condiţiile în care, pe lângă antrenorul Marius Şumudică , mai mulţi jucători vor părăsi şi ei trupa finanţată de Ioan Niculae. 

Printre cei care vor pleca se va afla şi Florin Lovin, doar că acesta şi-a agăţat ghetele în cui. El a fost schimbat în minutul 79 cu Piţian, atunci când Astra conducea în finala Cupei României cu 1-0. Apoi însă, FC Voluntari a egalat, s-a impus la penalty-uri, iar Lovin n-a putut să-şi încheie cariera cu un al 6-lea trofeu.

El a evoluat, de-a lungul anilor, la FCM Bacău, Steaua, 1860 Munchen (Germania), Kerkyra (Grecia), Kapfenberger (Austria), Mattersburg (Austria), Oţelul Galaţi, Concordia Chiajna şi Astra. A câştigat:

Steaua

*Liga I: 2004-2005, 2005-2006

*Supercupa României: 2006

Astra

*Liga I: 2015-2016

*Supercupa României: 2016

Vârsta îşi spune cuvântul. Am avut, totuşi, privilegiul de a juca ultimul meci cu un trofeu pe masă. Am un sentiment de eliberare, de izbăvire,  acum voi petrece mai mult timp alături de familie. Le-am trăit pe toate în fotbal, dar sentimentele care mi-au rămas în suflet şi m-au făcut să mă simt fotbalist au fost partidele din cupele europene, de exemplu victoria incredibilă reuşită pe terenul lui West Ham, în faţa a peste 70.000 de oameni, pe un stadion fantastic. Florin Lovin
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite