Se pregăteşte sosirea lui Lucescu Jr. la Dinamo? Stoican, criticat dur de către preşedintele Anghelache. Aluzii la un posibil blat cu Viitorul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flavius Stoican. FOTO: Răzvan Păsărică
Flavius Stoican. FOTO: Răzvan Păsărică

Varianta sosirii lui Lucescu Jr. la Dinamo, în locul lui Flavius Stoican, pare tot mai credibilă. După eşecul în faţa Viitorului, în Ştefan cel Mare (1-2), Constantin Anghelache, preşedintele lui Dinamo, şi un apropiat al lui Mircea Lucescu, l-a demolat pe actualul antrenor al „câinilor roşii“.

Nu prea existau mulţi care să creadă că Flavius Stoican (37 de ani), un antrenor tânăr, fără vreo carte de vizită, paraşutat în septembrie 2013, de la echipa a doua, să stea prea mult pe banca lui Dinamo. Iar ultimele evenimente sugerează că pe fostul fundaş nu-l va prinde vara în această postură. 

Mai ales că, în prima etapă din acest an, Dinamo a pierdut surprinzător, pe final, în Ştefan cel Mare, scor 1-2, în faţa Viitorului. Şi urmează, sâmbătă, derby-ul din Ghencea, cu Steaua, despre care chiar Mircea Lucescu a spus că este cel mai dezechilibrat din ultimii ani. 

Într-un editorial din Ring, ziar controlat de patronul lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, Constantin Anghelache a dat de pâmânt cu antrenorul Stoican. 

Meciul cu Vitorul, piesă în două acte

După o deschidere rapidă a scorului, echipa, şi nu numai ea, a trecut în lumea <viselor frumoase>. Acest joc a mai arătat şi cât de importante sunt profesionalismul şi inspiraţia de pe margine. La acest punct nu doresc să elaborez, dar pot să subliniez că schimbările se efectuează pentru a consolida jocul şi rezultatul. Se poate vedea cu ochiul liber că duminică nu s-a întâmplat astfel, ci dimpotrivă…“, a scris Anghelache, în editorialul său, citat de GSP. 

În partida cu Viitorul, Dinamo a condus cu 1-0, dar a pierdut meciul în ultimele 10 minute, cu aportul uriaş al lui Cioinac. Fundaşul, rezervă la începutul partidei, a intrat pe teren în partea secundă, în minutul 53, şi a avut un final de coşmar. Şi-a marcat un autogol (81) şi a promovat penalty-ul din care Viitorul a câştigat cu 2-1 (penalty transformat de Larie, 89). 

De altfel, în editorialul său, Constantin Anghelache, preşedintele lui Dinamo, ridică şi câteva întrebări care lasă loc de interpretări: „Mai am o mare nedumerire asupra căreia îi rog pe toţi cei care au o privire mai amplă să mă ajute… Cum se face că Viitorul este singura echipă din campionat pe care <cîinii roşii> nu au învins-o?! Mai neclară mi se pare şi piesa în două acte în care Dinamo pierde, aproape identic, partidele jucate acasă?!“.

Răspunsul lui Stoican

Într-o conferinţă de presă, Flavius Stoican a răspuns la acuzele venite dinspre loja oficială. „Nu mă deranjează. Şi unii apropiaţi de-ai mei îmi pot reproşa câte ceva. Eu îmi asum aceste critici, important este să iau lucrurile bune din ele. Şi tatăl meu îmi face unele reproşuri. Important este ca noi să ne motivăm mai mult“.

 

image

Răzvan Lucescu este liber de contract în acest moment, după ce a fost demis de gruparea qatareză El-Jaish, în ianuarie 2014. Varianta sosirii lui Lucescu Jr pe banca lui Dinamo a fost negată însă de Lucescu Sr. 

„Nu e plauzibilă o trecere a lui Răzvan la Dinamo. O să mai treacă ceva timp până Răzvan se va întoarce acasă. Eu cred că nu poate fi vorba acum. Nu l-am auzit vreun moment să vorbească despre aşa ceva“, a spus „Il Luce“, la Digi Sport 1. 

Citeşte şi 

Dinamo a debutat cu o înfrângere în 2014. Viitorul Constanţa şi-a adjudecat victoria în ultimele minute ale meciului

Un spion, şef peste „câini“. Fascinanta poveste a noului şef de la Dinamo, care controla contul în valută al Securităţii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite