Stelistul care nu poate fi învins de Dinamo: de câţi ani e invincibil Prepeliţă în derby şi cum vede lupta pentru titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Prepeliţă
Andrei Prepeliţă

Mijlocaşul de 29 de ani mai are şase partide de jucat în tricoul roş-albastru (patru etape din Liga I, plus finalele Cupei Ligii şi Cupei României), după care, aproape sigur, va pleca în străinătate. Despărţirea de Steaua se va produce însă cu un bilanţ de invidiat.

Andrei Prepeliţă a ajuns la Steaua, în august 2011, şi de atunci n-a pierdut niciun derby cu Dinamo. Duminică, pe lângă faptul că şi-a prelungit seria impresionantă de invincibilitate cu rivala din „Ştefan cel Mare“, Prepeliţă a marcat şi golul de 3-1, cel care a stabilit scorul final în derby.

La final, fotbalistul care îşi încheie contractul cu Steaua, în vară, a vorbit la Digi Sport despre confruntarea cu Dinamo, dar şi despre lupta pentru titlu cu ASA Târgu-Mureş.

Ce a spus?

„Ne doream să câştigăm pentru că aveam o situaţie dificilă în clasament şi trebuia să ţinem pasul cu ASA. E plăcut să câştigi, mai ales că de patru ani n-am pierdut în derby. Nu cunosc gustul înfrângerii cu Dinamo. Întreurperea de la începutul celei de-a doua reprize ne-a dat puţin peste cap. Noi n-am vrut să se întrerupă şi am reînceput mai greu. Dinamo a pus presiune pe noi, a avut zece minute bune, dar ne-am încălzit şi am dominat“, a explicat Prepeliţă.

El a admis că, inclusiv după victoria cu Dinamo, tot ASA Târgu-Mureş are prima şansă la titlu, cu patru runde înainte de terminarea campionatului.

„ASA are două puncte avans şi normal că e favorită. Noi vom lupta până la capăt. Am pierdut primul loc, dar vrem să-l recuperăm şi suntem şi mai motivaţi. E neplăcut să conduci clasamentul o perioadă lungă şi să pierzi pe final“, a adăugat mijlocaşul Stelei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite