Steaua, în pericol: Strømsgodset vine la Bucureşti cu scopul de a face ce n-a reuşit nici Barcelona. Ce spun românii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iancu (centru) a marcat golul victoriei Stelei în meciul tur. FOTO: AFP
Iancu (centru) a marcat golul victoriei Stelei în meciul tur. FOTO: AFP

Steaua – Strømsgodset (miercuri, ora 20.30, Pro TV) începe de la scorul de 1-0 pentru bucureşteni, însă campioana Norvegiei nu e descurajată de înfrângerea din tur.

„Prefer să joc bine mereu şi să pierd un meci din cauza ghinionului decât să joc prost întruna şi să câştig cu noroc din când în când“. 

Aceasta e deviza celor mai mulţi antrenori, iar pe acelaşi principiu merge şi David Nielsen, omul care stă pe banca celor de la Strømsgodset. Încurajat de jocul echipei sale, săptămâna trecută, danezul a avut un discurs îndrăzneţ, înaintea returului de pe „Arena Naţională“, chiar dacă partida va începe de la 1-0 pentru Steaua. 

„Suntem foarte încrezători în şansele noastre, chiar dacă am pierdut primul meci. Îmi dă încredere jocul nostru, mai ales cel din prima repriză, când am avut multe şanse de a înscrie. Când joci un fotbal la un asemenea nivel, şansele sunt egale. Noi vom încerca să repetăm jocul din prima repriză şi de această dată să nu mai ratăm“, a declarat Nielsen.

Gâlcă admite: „Am avut noroc“

Optimismul tehnicianului celor de la Strømsgodset se bazează pe faptul că, în primele 45 de minute ale întâlnirii de la Drammen, echipa sa a înghesuit Steaua în propria jumătate. De altfel, chiar şi Costel Gâlcă a admis, ieri, că bucureştenii au intrat la cabine, fără gol primit, datorită şansei. 

„Strømsgodset e o echipă bună, chiar foarte bună. Să recunoaştem, ne-au dominat în prima repriză şi am avut noroc de un portar aflat într-o zi de excepţie“, a declarat antrenorul roş-albaştrilor. Polonezul Szukala a recunoscut şi el superioritatea norvegienilor în tur. „.În Norvegia n-am avut deloc un meci uşor. În prima repriză, n-am intrat bine în joc, dar din fericire a existat şi partea secundă. Trebuie să ne prezentăm mai bine acum, în faţa propriilor suporteri. Strømsgodset e o echipă puternică, e campioana Norvegiei. Nu ne temem însă de ei, intrăm pe teren şi jucăm, iar la final sunt convins că vom câştiga“, a declarat Szukala.

Nicio calificare ratată după 1-0 în tur

Chiar dacă adversara Stelei e optimistă, statistica e de partea campioanei României, înainte de returul din această seară. De-a lungul istoriei, formaţia din Ghencea n-a pierdut nicio calificare europeană, după ce, în tur, s-a impus cu 1-0. 

Iată ce s-a întâmplat în confruntările în care Steaua s-a impus la limită, în deplasare, după primul joc:

*Sezonul 1970-1971 – Cupa Cupelor, turul I: Karpaty Lvov (Ucraina) – Steaua 0-1 şi 3-3

*Sezonul 1971-1972 – Cupa Cupelor, turul II: Barcelona (Spania) – Steaua 0-1 şi 1-2

*Sezonul 2007-2008 – Liga Campionilor, turul II: Zaglebie Lubin (Polonia) – Steaua 0-1 şi 1-2

Aştept să dominăm jocul şi să câştigăm clar. Vreau să mergem peste ei şi să arătăm ce înseamnă Steaua în Europa. Nu va fi un meci uşor, dar va trebui să ne calificăm.  Costel Gâlcă antrenor Steaua

Aktobe, în turul III?

Învingătoarea dublei Steaua  - Strømsgodset va întâlni fie Dinamo Tbilisi (Georgia), fie Aktobe (Kazahstan) în turul III preliminar al Ligii Campionilor. În tur, Aktobe s-a impus cu 1-0 în Georgia, aşa că, la fel ca Steaua, e favorită la calificare. Dacă roş-albaştrii vor trece de Strømsgodset, atunci, în următoarea fază, vor juca, mai întâi, în deplasare, la 29 iulie, returul fiind programat pentru 5 august, la Bucureşti. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite