Liga I, etapa a 18-a: Steaua şi-a revenit la Piatra Neamţ. Gol superb al lui Stanciu, în primul succes al roş-albaştrilor după aproape două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vrie în ultima perioadă, în Liga I şi în Liga Campionilor, Steaua şi-a revenit în campionat imediat după ce şi-a încheiat aventura europeană. Elevii lui Reghecampf au câştigat în faţa Ceahlăului, scor 2-0, la patru zile după ultimul eşec din Liga Campionilor, 0-1 cu Chelsea.

Steaua respiră. Între "Steaua nu va avea probleme cu Ceahlăul", declaraţia preşedintelui de onoare al nemţenilor, Gheorghe Ştefan, şi "vreau să-i produc prietenului meu Reghecampf prima înfrângere în campionat" , vorbele lui Miriuţă, dinaintea meciului, mai aproape de adevăr a fost "Pinalti".  

Sub Pietricica, roş-albaştrii au tras în piept aerul curat şi puternic de la munte şi şi-au revenit subit. După patru egaluri consecutive cu acelaşi scor, 1-1, a urmat descătuşarea de la Piatra Neamţ.

"Spectacol" cu Adi Popa 

Steaua a trecut rapid în avantaj pe tabelă, după reuşita cu stângul a "Motoretei' Adi Popa (9) şi a făcut 2-0 în finalul primei reprize, prin Stanciu, cu o execuţie de fotbalist de clasă (44).

Cu câteva minute înainte, nemţenii au solicitat pe bună dreptate penalty la intervenţia în careu a lui Latovlevici, apoi Tătăruşanu a făcut minuni, după ce-a respins în faze consecutive la reluările lui Golubovici şi Marc, ambele venite după lovituri de colţ (40).

În minutul 28, Szukala a nimerit doar transversala, cu capul, tot după un corner. 

În partea secundă, gazdele au presat, dar fără mari ocazii, trecute însă în contul steliştilor. Piovaccari a ratat din 56 metri (59), iar pe final Adi Popa şi-a încheiat seara bună cu o bară (85). 

S-a încheiat 2-0 pentru Steaua, primul succes al roş-albaştrilor în Liga I din 27 octombrie, de la acel 2-1 cu FC Braşov, tot din deplasare.  

Două finale cu Astra în trei zile 

Urmează două finale de foc în acest final de an, între primele două clasate. Miercuri, Steaua o întâlneşte pe Astra, în etapa a 18-a, la Bucureşti, apoi sâmbătă va juca în deplasare cu echipa giurgiuveană, într-o restanţă. 

Astra e lider în acest moment, cu 41 de puncte din 17 partide, cu şase mai mult decât Steaua (care a jucat doar 15 meciuri)

Miriuţă: Astra n-are nicio şansă la titlu, tot Steaua va fi campioană

Sunt supărat pentru că, deşi a venit campioana României, ne-am dorit să scoatem punct sau puncte. După o primă repriză bună, în care am avut două-trei ocazii de a marca, nu am reuşit să facem acest lucru. E greu la 2-0 să revii când joci o echipă cum e Steaua. Nu am mai avut forţă. Dacă marcam în prima repriză două goluri era alta soarta meciului, nu pierdeam. I-am stors pe jucători, e foarte greu când nu ai un lot de 15-16 jucători de mare valoare. Felicit echipa Steaua. E cea mai bună echipă. Astra nu are nicio şansă la titlu, tot Steaua va fi campioană

Reghecampf: Câştigăm cu Astra

Sunt mulţumit pentru că am reuşit să câştigăm, am avut o perioadă mai dificilă. Trebuie să câştigăm acum meciurile cu Astra. Arbitrii sunt şi ei oameni şi pot greşi, dar nu comentez arbitrajele. Am zis că vreau să avem 10 puncte avans la finalul turului pentru a avea un retur mai uşor. N-am reuşit acest lucru, deci vom avea un retur greu. Dacă vrem să fim campioni trebuie să câştigăm toate meciurile. Mulţi oameni din fotbal s-au înşelat crezând că Steaua n-a mai jucat la nivelul din campionatul trecut, dar tot noi suntem echipa cea mai puternică. Vom bate Astra

Ads not by this site

Ads not by this site

Ads not by this site

Echipele: 

Ceahlăul Piatra Neamţ: Jovic - Dumitraş (Popadiuc '46), Marc, Cînu, Rusu - Achim (Onciu '65), Stana - Chitoşcă (Lucas Garcia '65), Golubovic, Gheorghiu - Constantinescu. Antrenor: Vasile Miriuţă

Steaua: Tătăruşanu - Râpă (Prepeliţă '46), Gardoş, Szukala, Latovlevici - Pintilii (Varela '67), Bourceanu - Adi Popa, Stanciu (Chipciu '77), Tănase - Piovaccari. 

Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Citeşte şi 

Liga I, etapa a 18-a: Astra s-a desprins după un penalty controversat, apoi n-a avut emoţii cu Viitorul

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite