Steaua bate, dar scârţâie groaznic: cum a reuşit campioana României să câştige la capătul unui meci-somnifer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iancu a adus prima victorie a Stelei în cantonamentul din Austria. FOTO: Răzvan Păsărică
Iancu a adus prima victorie a Stelei în cantonamentul din Austria. FOTO: Răzvan Păsărică

Cu opt zile înainte de primul meci oficial al sezonului, Iancu şi compania au învins Rubin Kazan, însă jocul prestat a fost unul insipid şi lipsit de calitate.

„În ultimele două meciuri de verificare, vom pune accent şi pe calitatea jocului, dar şi pe rezultat“, spunea Mirel Rădoi după 1-1 cu Legia Varşovia.

Spre bucuria antrenorului Stelei, marţi, a venit primul succes din cantonamentul austriac, 2-1 cu Rubin Kazan, locul 5 în prima ligă din Rusia în sezonul trecut. Partea proastă e că obiectivul tehnicianului a fost atins doar pe jumătate. Asta deoarece rezultatul pozitiv a venit după o prestaţie extrem de slabă.

Cu Tănase, Tamaş şi Filip în tribune, accidentaţi, şi cu ultima achiziţie, Tahar (Gaz Metan Mediaş) în drum spre Austria, Steaua a fost zero în prima repriză. Ruşii au controlat meciul, fără a avea multe ocazii, însă au arătat un joc închegat. Răsplata a venit în minutul 26, atunci când Karadeniz l-a învins pe Cojocaru cu un şut din afara careului, direct la vinclu.

Concluziile lui Gabi Balint după primele 45 de minute: „Steaua a fost foarte slabă, lentă, previzibilă şi are probleme destul de mari“.

Noroc cu „cadoul“ ruşilor

După pauză, Rubin Kazan a scăzut la nivelul Stelei şi a ieşit un meci-somnifer. Asta până când un stoper al ruşilor i-a pus balonul pe tavă lui Tudorie, iar acesta a egalat (62). 

În continuare, s-a jucat la fel de slab de ambele părţi, însă Steaua a a avut o bară prin Varela, după care a înscris golul victoriei la cea mai reuşită acţiune din cele 90 de minute. După o combinaţie rapidă pe flancul stâng, nou-intratul Mihalcea a scos balonul în centru pentru Iancu, iar acesta a punctat în poarta goală (77).

Steaua mai are un amical până la Supercupa cu ASA Târgu-Mureş, vineri (ora 18.30, Digi Sport 1), cu Qarabaq, campioana Azerbaidjanului.

În testul cu Rubin Kazan, Rădoi a folosit următoarea formulă: Cojocaru (Niţă 61) – Râpă (Papp 63), Varela, Toşca, Guilherme – Breveeld (Muniru 46, Luchin 77), Neagu (Mihalcea 63) – Ad. Popa (Iancu 39), Stanciu, Chipciu – Ţucudean (Tudorie 46)

CITEŞTE ŞI:

*Rădoi, revoltat de ce se întâmplă cu Steaua în ţară: antrenorul campioanei a trimis un mesaj dur din Austria

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite