Spaniolii au aflat cât a costat-o pe Real Madrid "era" Mourinho

0
Publicat:
Ultima actualizare:
jose mourinho

Preşedintele Realului, Florentino Perez, a anunţat oficial, despărţirea de Jose Mourinho, de la data de 1 iunie. Este finalul unui mandat de trei ani al portughezului pe „Bernabeu”, unul scump, ca bani cheltuiţi, dar sărac în titluri

De luni seara e sigur. Deşi mai avea contract până în 2016, acest sezon este ultimul al lui Jose Mourinho (50 de ani) la Real. 

„Clubul şi antrenorul au decis că e timpul să pună punct colaborării. În numele board-ului de directori, vreau să-i mulţumesc lui Mourinho pentru munca depusă”, a transmis Florentino Perez, într-o conferinţă de presă, la trei zile după ultimul trofeu ratat de Mourinho, Cupa Regelui. 

Informaţia circula de mult timp în presa mondială, era aşteptată doar oficializarea ei. „Nimeni n-a fost demis. Am încheiat înţelegerea de comun acord”, a explicat Perez. 

Real mai are două partide de jucat în acest sezon, cu Real Sociedad, în deplasare, apoi cu Deportivo, pe teren propriu. 

Pe 1 iunie, pe „Bernabeu”, Mourinho îşi va lua adio de la Real, chiar în faţa suporterilor madrileni. 

50 de milioane cu Mourinho, 162 de milioane pe transferuri

„Este cel mai prost sezon din cariera mea”, a recunoscut Mourinho, după finala Cupei Regelui pierdută în faţa lui Atletico (1-2). Iar presa spaniolă e de acord. Din punct de vedere al balanţei cheltuieli-rezultate sportive, mandatul portughezului la Real nu arată deloc mulţumitor. Pe 1iunie se împlinesc 1101 de zile cu Mourinho la cârmă. Trei ani în care Real a câştigat doar trei trofee, un titlu, o Cupă şi o Supercupă, pentru care s-au plătit sume importante, în jur de 212 milioane! 

Doar Mourinho i-a costat pe  „galactici” aproape 50 de milioane. 10 milioane au fost plătite celor de la Inter Milano pentru clauza de reziliere a portughezului, iar salariul tehnicianului în fiecare sezon a fost în jur de 12 milioane. Apoi alte 162 de milioane au fost investite în transferurile jucătorilor aduşi de „The Special One”. 

Şase jucători în primul sezon, pentru 74 de milioane de euro, alţi şase în următorul, în schimbul a 55 de milioane, apoi încă trei în ultimul an, pentru 33,5 milioane. 

N-a reuşit să aducă Liga Campionilor

Spaniolii de la „As” au contestat chiar şi calitatea acestor transferuri. Dintre cei 15 fotbalişti aduşi de Mourinho pe „Bernabeu”, doar Ozil, Modric şi Varane au confirmat. Iar coloana vertebrală a echipei, cea care a câştigat practic trofeele lui Mourinho, a fost reprezentată de Ronaldo, Ramos, Xabi Alonso, Arbeloa, Benzema, Casillas şi Pepe. Niciunul n-a fost adus de Mourinho. 

Mandatul lui Mourinho are însă şi plusuri. Înainte de sosirea sa, Realul nu câştigase niciun trofeu în doi ani. Apoi, a reuşit să aducă prima Cupă a Regelui în palmaresul  „albilor” după 19 ani şi a spart hegemonia internă a Barcelonei, cu titlul din 2012. 

N-a reuşit însă să câştige clubului „blanco” principalul trofeu pentru care a fost adus, „La Decima”, a 10-a Ligă a Campionilor, pe care “albii” n-au mai câştigat-o din 2002. 

176 de meciuri pe banca Realului are Jose Mourinho. 127 de victorii, 27 egaluri şi 22 de înfrângeri 

Trofeele lui Mourinho la Real

Campionatul (2012)

Cupa Regelui (2011)

Supercupa Spaniei (2012)

Ancelotti, blocat de patru milioane 

Jose Mourinho va pleca la Chelsea, deşi deocamdată n-a fost anunţat oficial, iar noul tehnician al Realului pare a fi Carlo Ancelotti (53 de ani). Italianul le-a cerut şefilor de la PSG să-l lase să plece la Real, dar n-a primit ok-ul, mai ales că înţelegerea sa cu gruparea franceză s-a prelungit automat cu un an, după câştigarea titlului. Sursa problemei pare a fi clauza de reziliere a italianului cu PSG, în valoare de patru milioane de euro, pe care Realul nu vrea să o plătească. Se aşteaptă negocieri în următoarele zile şi nu e exclus ca PSG să nu-l lase pe Ancelotti la Real, dacă nu obţine dreptul de a negocia cu câţiva jucători ai  „albilor” pe care-i doreşte, precum Di Maria, Coentrao sau Pepe. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite