Simona Halep va juca în 2014 la Bucureşti. Bugetul MTS, majorat de Guvern pentru plata taxei în vederea organizării unui turneu WTA în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România are şansa de a organiza în premieră un turneu WTA de tenis, primul din circuitul profesionist feminin organizat vreodată la noi în ţară. Cel mai greu pas, cel financiar, a fost făcut prin plătirea taxei către „Women's Tennis Association“. Banii vor fi plătiţi din bugetul MTS, suplimentat din Fondul de rezervă al Guvernului.

Informaţia apariţiei unui posibil turneu WTA la Bucureşti a fost publicată în premieră de către Prosport.ro şi confirmată şi de surse „Adevărul“. 

Apariţia unui turneu de această categorie la Bucureşti este posibilă însă pentru că o competiţie similară care se desfăşura la Budapesta (pe care Simona Halep a câştigat-o în acest an), va dispare în 2014. 

S-a creat astfel un loc spaţiu gol în calendar, în luna iulie, care poate fi acoperit. E nevoie însă, în primul rând, de plata unei taxe către „Women's Tennis Association" (WTA), iar banii s-au găsit la MTS. 

Potrivit Mediafax, bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) a fost suplimentat de Guvern cu 1,1 milioane lei, chiar pentru plata acestei taxe. 

Banii au fost alocaţi de Guvern din Fondul de rezervă, conform unei hotărâri aprobate în şedinţa de miercuri a Executivului.

Dacă se va obţine şi licenţa de la WTA, turneul ar urm să fie programat în perioada 8-14 iulie la Bucureşti, pe Arenele BNR, şi ar fi primul din circuitul profesionist feminin organizat vreodată la noi în ţară. 

Astfel, în vară, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Alexandra Cadanţu şi celelalte jucătoare românce din circuitul profesionist ar putea vor juca pentru prima dată acasă, într-un turneu din circuitul WTA!

De altfel, Prosport susţine că printre cei care au făcut lobby pentru luarea acestei decizii inedite s-a aflat şi campioana en-titre de la Budapesta, Simona Halep, care a participat la o discuţie în acest sens la Guvern. 

Turneul de la Budapesta a fost cel de-al treilea câştigat de Simona Halep în acest an, dintr-un total de şase. În finală a întâlnit-o pe austriaca Yvonne Meusburger (6-3, 6-7, 6-1)

6 turnee WTA a câştigat Simona Halep în acest an: Nurnberg, ‘s-Hertogenbosh, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia

Citeşte şi 

Halep a susţinut prima conferinţă de presă în România. Simona a renunţat la serviciile antrenorului Adrian Marcu

FOTO Reacţii despre performanţa reuşită de Simona Halep, numărul 11 la nivel mondial

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite