Simona Halep la Roland Garros. Prima ei reacţie după ce a fost eliminată şi cum explică decizia care a costat-o eliminarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep şi-a năruit visul de a câştiga un Grand Slem, fiind eliminată în turul al doilea la Roland Garros, de croata Mirjana Lucici - Baroni.

Simona a recunoscut că a avut un meci slab şi a identificat o explicaţie a acestei situaţii. "Înainte de Roland Garros, am luat o decizie împreună cu stafful meu tehnic, pentru a-mi îmbunătăţi jocul. Am încercat la antrenamente să dau mai tare în minge, să am lovituri mai puternice. Acum îmi dau seama că nu e stilul meu, că nu mă caracterizează şi, de aceea, cred că voi reveni la jocul cu care mă simţeam confortabil, adică cel de dinainte”, a spus Halep. Ea a continuat: “Baroni a jucat mai bine azi. Trebuie să accept situaţia aşa cum e şi să merg mai departe. Încă visez la multe lucruri în cariera mea. Chiar dacă am pierdut azi nu înseamnă că nu pot să mă impun cândva”.

Simona Halep la Roland Garros. Reacţia croatei Lucici-Baroni

Sportiva croată Mirjana Lucici-Baroni a declarat, miercuri, că este foarte mândră că a reuşit s-o elimine pe Simona Halep în turul doi la Roland Garros, subliniind că jucătoarea română este o mare campioană, informează wtatennis.com.

"Este incredibil. Simona este o mare campioană şi o respect foarte mult şi să joc atât de bine pe un teren aşa mare mă face foarte fericită. Sunt foarte mândră de mine, este o victorie uriaşă, este minunat. Ştiam că va fi dificil, trebuia să fac ce am făcut la US Open. Am încercat să joc foarte agresiv, să nu fac greşeli directe. Mă simt foarte bine acum, sunt fericită. Am vărsat câteva lacrimi pe teren. Atât timp cât corpul îmi va permite să joc tenis, voi continua", a spus Lucici-Baroni, potrivit Mediafax. 

Simona Halep, eliminată de la Roland Garros

Simona Halep, locul 3 WTA, finalista ultimei ediţii a French Open, a fost eliminată în turul al doilea al turneului de la Roland Garros, fiind învinsă, cu scorul de 7-5, 6-1, de croata Mirjana Lucici-Baroni, locul 70 WTA, după un meci de o oră şi 11 minute. În urma acestui eşec, Halep poate coborî pe locul 5 WTA.

După modul în care a evoluat miercuri, Simona Halep nu a avut nicio şansă în meciul cu puternica sportivă croată. Nimic din jocul care a adus-o pe Halep în topul mondial nu a fost etalat pe arena Suzanne Lenglen. Românca a fost tot timpul cu un pas în urma adversarei ei, care a dominat, a jucat variat, a servit bine şi a lovit tare mingile. Meciul a fost câştigat de Lucici-Baroni, ţinând cont că a avut 29 de lovituri câtigătoare, iar Halep numai cinci. Este adevărat că jucătoarea care ia partida în mâinile ei mai greşeşte. Ea a comis 27 de erori neforţate, faţă de 15 românca.

Croata Lucici - Baroni a dezvăluit că a ştiu de la început cum o va bate pe Simona Halep

Lucici-Baroni a fost agresivă încă de la început, obligând-o pe Halep să se apere şi să lovească din poziţii incomode. Jucătoarea din Constanţa a părut obosită, ajungând mereu la minge cu întârziere. Ea a fost condusă cu 3-1 şi 5-3, reuşind cu efort să egaleze de fiecare dată. Însă de la scorul de 5-5, Simona Halep a mai gâştigat un ghem din nouă, pe cel de 5-1, din setul secund.

Astfel, după trei titluri pe hard în 2015, Simona Halep încheie sezonul pe zgură fără rezultate notabile: o semifinală la Stuttgart şi alta la Roma, eliminare în turul I la Madrid şi în al doilea la Roland Garros. Pentru ea urmează sezonul pe iarbă, pe care îl va începe probabil la Birmingham, un turneu de categorie Premier, programat între 15 şi 21 iunie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite