Serena, regina incontestabilă a tenisului: Unde va ajunge Williams dacă va câştiga, diseară, finala de la US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena

Meciul dintre Serena Williams (26 WTA) şi Naomi Osaka (19 WTA) va începe de la ora 23.00, ora României şi va fi transmis de Eurosport.

Serena Williams a devenit de mult o legendă vie a sportului şi, la 36 de ani, nu se luptă doar cu adversare mult mai tinere, ci şi cu recordurile.

Finala de la US Open 2018 va fi cea cu numărul 31 la un turneu de Grand Slam pentru cea mai mică dintre surorile Williams. Nicio altă jucătoare aflată în activitate nu se poate lăuda cu un astfel de bilanţ. Iată clasamentul sportivilor cu cele mai multe finale de Grand Slam:

1. Chris Evert 34 de finale

2.Martina Navratilova 32

3. Steffi Graf, Serena Williams 31

4. Roger Federer 30

5. Margaret Court 29

Apoi, prin accederea în finala de la US Open 2018, Serena a devenit a treia cea mai vârstnică sportivă care ajunge în ultimul act al unui turneu major, după Martina Navratilova şi Venus Williams. Cele două au reuşit o astfel de performanţă la 37 de ani.

Dacă va triumfa în faţa lui Naomi Osaka, Serena Williams va egala un record şi îl va depăşi pe altul:

*Va ajunge la 24 de trofee de Grand Slam, la fel ca şi Margaret Court, doar că australianca are doar 11 victorii în era Open.

*Va avea cele mai multe trofee la Flushing Meadows în era Open: 7. Acum, Serena e la egalitate cu Chris Evert, ambele având câte 6 trofee.

În fine, dacă Williams va câştiga, diseară, ea va ajunge până pe locul 11 în lume, în următorul clasament WTA care va fi publicat luni. Dacă va pierde, va ocupa poziţia a 16-a.

Osaka e născută la Osaka

Şi Naomi Osaka - care e născută la Osaka - e faţă în faţă cu un moment istoric. În primul rând, la 20 de ani, e cea mai tânără finalistă de la US Open din ultimii nouă ani, de când această fază a fost atinsă de Caroline Wozniacki. Osaka e şi prima japoneză care atinge finala unui Grand Slam. 

Iar ascensiunea ei în acest sezon e una formidabilă: ea a încheiat 2017 pe locul 44 în lume, iar acum şi-a asigurat o urcare până pe locul 11, în cazul în care va fi învinsă de Williams la New York. Dacă va câştiga însă finala, Osaka va urca pe poziţia a 7-a, începând de luni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite