Campionul mondial Sebastian Vettel a câştigat în SUA şi a stabilit un record, depăşindu-l pe Michael Schumacher

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Vettel, campion mondial la Formula 1 FOTO Reuters
Sebastian Vettel, campion mondial la Formula 1 FOTO Reuters

Sebastian Vettel, lider mondial pentru a patra oară consecutiv încă de la finalul lunii octombrie, cu trei etape înainte de final, a realizat duminică un record în SUA.

Pilotul german a încheiat pe primul loc Marele Premiu din Statele Unite ale Americii, în cadrul penultimei etape din Campionatul Mondial de Formula 1. Cu această ocazie, Sebastian Vettel a stabilit un record de opt victorii consecutive într-un sezon. Astfel, neamţul l-a detronat pe compatriotul său, Michael Schumacher, pilot care în 2004, la Ferrari, câştigase şapte curse consecutive. Totuşi, Vettel mai are de muncit până-l egalează pe liderul Alberto Ascari, cu nouă succese la rând, acestea fiind realizate în două sezoane. Doar în 2013 Vettel a avut 12 victorii, din totalul celor 38 ale carierei.

Sebastian Vettel a devenit campion mondial la Formula 1 pentru a patra oară consecutiv!

Podiumul cursei din Austin (Texas) a fost completat de francezul Romain Grosjean (Lotus-Renault) şi de australienii Mark Webber (Red Bull) şi Lewis Hamilton (Mercedes). Ultima etapă a acestui an, Marele Premiu al Braziliei va avea loc duminica viitoare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite