UPDATE România a devenit vicecampionă mondială la CM de scrimă de la Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două medalii au câştigat românii la Campionatul Mondial de la Budapesta
Două medalii au câştigat românii la Campionatul Mondial de la Budapesta

UPDATE România a câştigat medaliile de argint la Campionatul Mondial de scrimă de la Budapesta, fiind învinsă în finala probei de sabie masculin de reprezentativa Rusiei.

România a devenit vicecampioană mondială la sabie masculin, fiind învinsă în finală de Rusia cu scorul de 45-38. Băieţii lui Mihai Covaliu au început bine confruntarea cu ruşii, dar începând cu al treilea schimb au cedat avantajul creat după primele două schimburi şi nu au mai putut recupera diferanţa până la final.

Rusia a câştigat medalia de aur, iar România a intrat în posesia medaliilor de argint.


România şi Belarus s-au duelat în semifinalele Campionatului Mondial de scrimă de la Budapesta, elevii lui Mihai Covaliu câştigând la limită, scor 45-44. Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu, Iulian Teodosiu au luptat cap la cap cu sabrerii Belarusului, reuşind cu mare dificultate să se califice în finală. 

După un început bun în primele patru schimburi, România a decăzut surprinzător în următoarele două, astfel că bieloruşii s-au distanţat chiar şi la şapte tuşe. Dar Gălăţanu a revenit spectaculos în schimbul al optulea şi i-a permis lui Badea să aibă parte de un ultim schimb mai simplu. Nu a fost aşa, însă, deoarece sabrerul român a fost foarte aproape să irosească avantajul obţinut de Dolniceanu. La scorul de 44-44, Badea şi-a adunat toate energiile şi a găsit tuşa câştigătoare, declanşând sărbătoarea pentru români.

În finală, România va întâlni la ora 21.45, în direct pe TVR 2, Rusia, mai vechea cunoştiinţă a tricolorilor. Anul trecut, românii i-au eliminat pe ruşi în semifinalele Jocurilor Olimpice. Chiar dacă va pierde, România va intra în posesia medaliilor de argint. În finala mică se vor lupta pentru medaliile de bronz Coreea de Sud şi Belarus. 

2 medalii au câştigat românii până acum la Budapesta: 1 bronz prin Tiberiu Dolniceanu la sabie masculin şi 1 argint prin echipa masculină de sabie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite