Salvează Sânmărtean Pandurii de la faliment? „Dacă nu vom juca în grupele Ligii Europa, va fi greu să mai rezistăm”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rămasă fără Daniel Pancu (39 de ani), Ousmane N'Doye (38 de ani), Dinu Todoran (38 de ani) şi Adrian Mutu (37 de ani), Liga I şi-a refăcut „stocul” de veterani după ce Lucian Sânmărtean (36 de ani) a semnat cu Pandurii Târgu-Jiu.

Internaţionalul român va rămâne în Gorj până în vara anului viitor, cu opţiune de prelungire pe încă un sezon, Pandurii fiind a şaptea din cariera lui Sânmărtean, după Gloria Bistriţa, Panathinaikos Atena, FC Utrecht, FC Vaslui, Steaua şi Al-Ittihad. „Considerat cel mai bun pasator dar şi un bun dribleur şi şuteor, Sânmărtean s-a remarcat în ultimii ani şi la echipa naţională unde are peste 30 de prezenţe la tineret şi seniori”, l-au prezentat gorjenii pe fotbalistul care n-a jucat decât 45 de minute la Euro 2016, în meciul de tristă amintire cu Albania, pierdut de tricolori cu 1-0. 

„Sunt sigur că Lucian îl va ajuta pe Petre Grigoraş să şi pună în practică filozofia sa ofensivă de fotbal! Am reuşit să aducem unul dintre cei mai tehnici jucători ai ultimului deceniu din Liga I, un jucător la care şi el şi eu ţinem foarte mult. Îi urez bun venit lui Lucian şi aştept cu nerăbdare să-l văd jucând pe noul stadion, care va fi gata la anul”, a declarat preşedintele Narcis Răducan. „Începe colaborarea mea cu echipa Pandurii Târgu-Jiu şi pentru încă un an mă voi bucura de fotbal! Am ales echipa care m-a dorit şi sper sa fiu sănătos să pot juca, cel puţin la acelaşi nivel de până acum”, a mărturisit mijlocaşul.

Echipa s-ar putea desfiinţa dacă nu ajunge în grupe

Pandurii va juca mâine, la Drobeta-Turnu Severin, cu Maccabi Tel Aviv, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Ligii Europa, dar „Magicianul” nu are drept de joc pentru această dublă. Fostul preşedinte al clubului, Mihai Prunariu, a avertizat că echipa ar putea avea soarta celor de la Oţelul Galaţi dacă nu va reuşi să acceadă în grupele Ligii Europa. „Nu aş vrea să critic, să fiu înţeles greşit, răutăcios, consider că există o lipsă de strategie, se lucrează heirupist şi vă spun, dacă nu vom juca în grupele Ligii Europa va fi foarte greu ca acest club să mai continue. Ştiţi cine a cerut insolvenţa şi falimentul clubului Oţelul Galaţi? Narcis Răducan, actualul preşedinte al clubului Pandurii Lignitul, care a fost preşedinte la Oţelul Galaţi, căruia clubul îi datora nişte bani şi a cerut insolvenţa”, a declarat Prunariu, citat de „Pandurul”. 

De altfel, Narcis Răducan a recunoscut că speră ca vânzarea golgheterului Ioan Hora, cotat la 1,5 milioane de euro, să-i scoată din impas pe gorjeni, rămaşi în acest an fără banii de la Complexul Energetic Oltenia: „Suma pentru Hora este una foarte mare şi corectă, direct proporţională cu golurile marcate de Hora pentru Pandurii. Am înţeles că va fi monitorizat atât el, cât şi alţi colegi de ai lui la această dublă cu Maccabi”.

Cei mai bătrâni fotbalişti din Liga I

1. Dumitru HOTOBOC 23.12.1978 Portar CSMS Iaşi
2. Răzvan STANCA 18.01.1980 Portar Pandurii Tg. Jiu
3. Florin CERNAT 10.03.1980 Mijlocaş FC Voluntari
4. Lucian SÂNMĂRTEAN 18.03.1980 Mijlocaş Pandurii Tg. Jiu
5. Mircea BORNESCU 03.05.1980 Portar FC Voluntari

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite