S-a salvat şi Ceahlăul. 2-0 cu un FC Vaslui plin de juniori şi cu atacantul Temwanjera pe post de fundaş central

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Altădată un derby al Moldovei, partida de sâmbătă din etapa a 33-a a fost o simplă plimbare în parc, extrem de necesară, pentru Ceahlăul, care, după succesul cu Vaslui (2-0), şi-a asigurat prezenţa pe prima scenă şi în sezonul următor. Vaslui, în schimb, încearcă să „moară“ cât mai frumos.

Problemele financiare uriaşe au distrus echipa care în urmă cu câţiva ani era în lupta pentru titlu şi participa în cupele europene. Prezentul e sumbru, iar viitorul neclar. 

Aşa că nu miră că Ceahlăul n-a avut probleme în faţa unei copii palide a rivalei regionale, o echipă deja retrogradată pe motive de licenţă şi care se chinuie să încheie campionatul. 

Sub „Pietricica“, oaspeţii au avut şapte jucători sub 21 de ani în primul „11", iar problemele de lot l-au făcut pe antrenorul Costinel Botez (38 de ani) să-l reprofileze pe veteranul atacant Mike Temwanjera (31 de ani, în acte) în rol de fundaş central. O situaţie care n-a fost o premieră pentru jucătorul din Zimbabwe, folosit pe acest post şi etapa trecută, cu Oţelul. Cu aceleaşi rezultate. 

În doar 20 de minute, gazdele şi-au rezolvat meciul. Primul gol a venit după o bâlbâială a „centralului“ Temwanjera, autor Achim (8), iar, 12 minute mai târziu, Jula a reluat simplu din 5 metri. 

S-a încheiat 2-0 pentru Ceahlăul, care cu acest rezultat s-a salvat de la retrogradare, şi, probabil, a salvat-o şi pe Viitorul. Asta pentru că, în ultima etapă, echipa lui Hagi pare a avea o misiune destul de simplă, la prima vedere, în faţa unei echipe, Ceahlăul, fără obiectiv. 

Ceahlăul a urcat pe locul 9, cu 41 de puncte, şi nu mai poate fi ajunsă de ACS Timişoara şi Săgeata Năvodari, ambele cu 35 de puncte, pe locurile 16, respectiv 17. 

Echipele de start:

Ceahlăul: Jovici - Dumitraş, Ichim, Marc, L. Cazan - Achim, Onciu - Constantinescu, Gheorghiu, Chitoşcă - Jula

Rezerve: Calancea, Rusu, Tăbăcariu, Popadiuc, Garcia, Ştefănescu, Margină

FC Vaslui: Ormenişan - Buziuc, Balaru, Temwanjera, Mareş - Sluser, A. Enescu, Neniţă, Popovici - Popa, Pătulea

Rezerve: Tăune, Lazăr, Epure, Şopu, Pîrvu, Bucur

Şi Chiajna şi-a asigurat locul în Liga I, pentru sezonul următor, cu egalul, 1-1, cu FC Botoşani. Concordia a deschis scorul prin Wellington (19), de la punctul cu var, iar oaspeţii au egalat pe final, prin Croitoru (87). 

În urma acestui rezultat, Concordia acumulează 39 de puncte, patru peste ACS Timişoara şi Săgeata, înaintea ultimei etapei.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite