S-a cerut înscrierea Rapidului în Liga a V-a. Cine deţine palmaresul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat săptămâna trecută că ACS Poli Timişoara va evolua în Liga I, ca urmare a neînscrierii şi dizolvării FC Rapid. În consecinţă, o cerere de înscriere în Liga a V-a, ultimul eşalon valoric al României, a fost depusă pe numele AFC Rapid.

Preşedintele Asociaţiei Fotbal Club Rapid, fondatoarea societăţii pe acţiuni aflată în faliment, Horia Manoliu, a declarat, marţi, pentru News.ro, că a înscris marţi echipa în Liga a V-a la Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti. În cazul în care nu se vor înscrie destule echipe pentru Liga a V-a, Rapid ar urma să evolueze în eşalonul valoric superior. "Azi am înscris Asociaţia Fotbal Club Rapid în Liga a V-a la AMFB. Identitate sportivă avea, totul a fost în regulă. Nu ştiu exact dacă vom evolua în Liga a V-a, să sperăm că nu. Mie, cei de la AMFB şi de la federaţie mi-au spus să înscriu echipa în Liga a V-a, aşa cum este legal şi dacă nu sunt destule echipe vom evolua în Liga a IV-a. Să sperăm că nu vor fi destule echipe pentru Liga a V-a", a declarat Manoliu. Reprezentantul AFC Rapid a afirmat că palmaresul echipei s-a aflat întotdeauna în patrimoniul asociaţiei sale, acţionar la societatea pe acţiuni, aflată în acest moment în faliment: "AFC este asociaţia care a înfiinţat  societatea pe acţiuni de până acum, la care, din câte ştiu eu, s-a aflat întotdeauna palmaresul clubului. Eu m-aş mira să fi făcut greşeala asta domnul Copos, să fi avut scăparea asta, să lase patrimoniul la Clubul Sportiv. Se va afla în cele din urmă. O să urmeze o perioadă destul de agitată, legat de acest patrimoniu care ar fi rămas poate dintr-o mică neatenţie la CS Rapid. Dar m-aş mira".

Manoliu are susţinerea preşedintei Clubului Sportiv Rapid, Valentina Caciureac, pentru ca echipa să poată evolua pe stadionul Giuleşti. "Am vorbit astăzi cu doamna Caciureac, de la Clubul Sportiv şi mi-a spus foarte clar că nu se poate implica la fotbal. Ajută cu stadionul şi tot ce se poate, dar nu are legătură cu echipa de fotbal. Eu nu am vrut să agit apele, dar trebuia să înscriu echipa la AMFB, pentru că începe campionatul la începutul lui septembrie. Nu am vrut să agit apele, dar atâta timp cât tot personalul de la SA a fost dat afară, antrenorii, jucătorii, centrul de copii şi juniori e practic desfiinţat, riscam să pierdem totul. Riscam să nu mai putem face absolut nimic. Acum mai sunt jucători şi antrenori la centrul de copii cu care mai poţi să vorbeşti, după aia fiecare îşi caută un angajament", a mai spus Horia Manoliu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite