S-a antrenat prin Carpaţi pentru o performanţă remarcabilă: El e scoţianul care s-a îndrăgostit de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Owens

Tom Owens, loc 5 la CCC din cadrul UTMB 2017, deţinătorul recordului de la Retezat SkyRace, a terminat TDS pe locul 20, cursă de 121 km şi cu 7.300 metri diferenţă pozitivă de nivel din cadrul Ultra Trail du Mont Blanc. Scoţianul s-a pregătit în Munţii Carpaţi.

După ce a participat la Retezat SkyRace, cursă pe care a câştigat-o cu record, Tom a revenit în România, unde s-a antrenat pe mai multe masive din Carpaţii Meridionali, alături de ultramartoniştii români Radu Milea şi de Ştefan Dan. 

A fost în acelaşi timp şi un mod inedit de a descoperi ţara, atât pentru britanic, dar şi pentru cei doi români care l-au însoţit. ”Ne-am relaxat fără presiunea unui target. Mai pe scurt: munţi, prieteni, kilometri, alergare”, a explicat Milea. La finalul periplului prin Carpaţi, Radu Milea şi Tom Owens au organizat o tabără de alergare montană, Trail Running Camp, la Cheia, munţii Ciucaş.

Care a fost programul

Piatra Craiului: Zărneşti – Podu Dâmboviţei (creasta Pietrei Craiului), 29 km +1.700m

Făgăraş: Valea Rea – Moldoveanu – creasta Făgăraşului – Negoiu – Piscu Negru, 29 km +2.700m

Corcova Trail Race (4 august), traseul Jirov, 15 km +400m

Parâng: Petroşani – Parâng – Obârşia Lotrului, 30 km +1.800m

Şureanu: Obârşia Lotrului – Vf. lui Pătru – Sarmisegetusa, 49 km + 1.800m

Cîndrel: Oaşa – Cindrel – Păltiniş, 31 km +1.300m

Ultima zi: Păltiniş – Sibiu, 24 km +400m

Chiar dacă a fost principalul favorit de la Sur les Traces des Ducs de Savoie (TDS), cursa de 121 de kilometri şi cu 7.300 de metri diferenţă de nivel pozitivă din cadrul UTMB, Owens a avut probleme la picioare care l-au împiedicat să poată trage la nivel maxim. A reuşit însă să termine pe un onorant loc 20, după 15 ore, 56 de minute şi 16 secunde.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite