Rusescu îi face cu ochiul lui Iordănescu! Atacantul de la Ankara se strecoară în lotul echipei naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusescu marchează în Turcia de trei etape
Rusescu marchează în Turcia de trei etape

Atacantul lui Osmanlispor a marcat trei goluri în ultimele trei etape din Turcia şi va apărea pe lista convocaţilor pentru amicalele cu Lituania şi Spania.

Raul Rusescu se înscrie şi el în campania „Vreau la Euro!” şi se recomandă ca cel mai în formă atacant român din ultima perioadă.
100 de zile şi o săptămână au rămas până la debutul României la Campionatul European din Franţa, timp în care selecţionerul Iordănescu şi stafful său scanează meciurile fotbaliştilor cu pretenţii de naţională. Compartimentul cel mai şubred al României este atacul, unde soluţiile sunt puţine şi lipsite de consistenţă. O rază de speranţă apare din Turcia, campionat în care Rusescu îşi reglează paşii după o experienţă nefericită în Spania, la Sevilla.

Altădată un jucător cu probleme de greutate, Raul se prezintă acum cu o siluetă de fotbalist şi o formă bună, a marcat de şase ori pentru Osmanlispor şi a punctat în ultimele trei etape din Turcia:
-a marcat primul gol al echipei sale în victoria cu Sivasspor, scor 4-0, după ce s-a demarcat pe colţul scurt şi a trimis cu capul în plasă.
-a înscris golul egalizator în meciul cu Konyaspor, scor 1-1, după o combinaţie în doi în careul advers.
-a adus din nou egalarea echipei sale, în partida de acasă cu Mersin câştigată de Osmanlispor cu 3-1, lovind mingea cu capul peste portarul adversar.

Poate să-i ia locul lui Budescu
Dacă nu apre vreo problemă medicală, Rusescu  este luat în calcul de Iordănescu pentru o convocare la meciurile amicale cu Lituania şi Spania. Atacantul de 27 de ani poate profita de transferul în China al lui Budescu, liga secundă chineză reluându-se abia la jumătatea lunii martie. Interesant este că ambii jucători au trecut prin mâna aceluiaşi antrenor de copii şi juniori, Andrei Peiu. Acesta e nemulţumit de decizia Astrei de a-l vinde pe Budescu în China, dar speră ca Rusescu să-i aducă motive de mândrie. „N-au avut suflet faţă de jucător, în liga a doua din China puteau să-l dea şi după Euro. Sunt criminali de fotbalişti. Am un mesaj pentru Rusescu. Dacă Budescu nu e în Franţa, e de datoria lui Raul să fie acolo, la Euro”, a declarat Andrei Peiu pentru Gazeta Sporturilor.
Raul Rusescu are 8 selecţii pentru echipa naţională, marcând un gol, în meciul cu Ungaria de pe Arena Naţională. În preliminariile pentru Euro a mai jucat, în afara partidei cu maghiarii, contra Finlandei şi Insulelor Feroe.  Atacantul a semnat în vară cu echipa din Ankara, la puţin timp după ce a ajuns la o înţelegere cu Sevilla pentru rezilierea contractului.


Soluţiile lui Iordănescu pentru atac
Jucător Echipă Goluri în acest sezon
Florin Andone Cordoba 12
Constantin Budescu Astra / Dalian 12
Denis Alibec Astra 11
Claudiu Keşeru Ludugoreţ 10
Raul Rusescu Osmanlispor  6
Andrei Ivan CSU Craiova 4
Bogdan Stancu Genclerbirligi 3
Ciprian Marica Steaua 0
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite