România a zdrobit Canada: Fetele vor ataca acum revenirea în elita Fed Cup. De când n-am mai fost acolo şi ce urmează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei victorii consecutive, tricolorele şi-au asigurat prezenţa în barajul de promovare în Grupa Mondială, programat pentru luna aprilie.

România a închieat prima zi de Fed Cup, conducând Canada cu 2-0, după cum „Adevărul“ a scris aici.

A fost un deznodământ firesc, având în vedere că echipa convocată de Florin Segărceanu a avut în componenţă doar sportive aflate în Top 100 mondial, în timp ce în lotul adversarelor, jucătoarea cu cel mai bun clasament a fost Carol Zhao (138 WTA).

Astăzi, în al treilea meci dintre cele două formaţii, Irina Begu (37 WTA) a trecut de Katherine Sebov (319 WTA), scor 6-2, 6-4.

Astfel, cele două partide rămase pentru astăzi, una de simplu şi alta de dublu, vor conta doar pentru statistici, iar meciul e dublu e posibil chiar să fie anulat.

Vor ataca Grupa Mondială I

România şi Canada s-au înfruntat acum în Grupa Mondială II. Pentru echipa lui Florin Segărceanu urmează barajul de promovare în Grupa Mondială, programat în luna aprilie.

Acolo, România va întâlni, în funcţie de clasamentul Fed Cup (va fi actualizat ulterior), fie o echipă care a câştigat acum în Grupa Mondială II, fie una dintre învinsele acestor confruntări din Grupa Mondială I:

*Belarus – Germania (1-1 după prima zi)

*Cehia – Elveţia (2-0)

*Belgia – Franţa (1-1)

*Olanda – SUA (0-2)

România s-a aflat ultima dată în Grupa Mondială, nivelul cel mai înalt în Fed Cup, în 2016. Atunci, Halep şi colegele ei au fost învinse, mai întâi, de Cehia, scor 2-3. Apoi, au pierdut şi barajul de menţinere în Grupa Mondială, de această dată, cu Germania, scor 1-4. Ambele întâlniri au fost găzduite de Cluj.

UPDATE 16.04 - Meciul de simplu dintre Cârstea şi Andreescu nu s-a mai jucat. În schimb, în partida de dublu, perechea Dabrowski - Zhao a trecut de cea formată din Olaru - Bogdan, scor 4-6, 6-1, 10-6.

CITEŞTE ŞI:

*Halep a plecat de la Cluj: Simona n-a văzut victoria României cu Canada. De ce a fost nevoită să se întoarcă la Bucureşti

*România a făcut hora bucuriei: Irina Begu s-a îndrăgostit de Cluj. „Acest oraş are oameni extraordinari!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite