România – Finalnda, joi, ora 21.45, TVR1: naţionala lui Puiu prinde aripi. Iordănescu a scos curajul de la naftalină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Keşeru va juca în atac alături de Bogdan Stancu FOTO GSP.ro
Claudiu Keşeru va juca în atac alături de Bogdan Stancu FOTO GSP.ro

Preliminarii EURO: selecţionerul Anghel Iordănescu va folosi în meciul de joi o formulă ofensivă, pentru a rupe blestemul ultimelor trei partide fără gol marcat.

România va întâlni Finlanda în faţa unui stadion arhiplin. O victorie în faţa nordicilor ne poate asigura chiar de joi calificarea la EURO 2016, dacă ungurii se încurcă în meciul cu Feroe.
După trei neciuri consecutive în care am jucat la zero, ca la whist, tricolorii trebuie să-şi redescopere veleităţile ofensive. Dacă Marica e în continuare pierdut undeva în inima Turciei, la naţională s-a întors Bogdan Stancu, omul care a marcat cele două goluri de la Helsinki în ultimul meci al lui Piţurcă la echipa naţională.
Pentru jocul cu Finlanda, Iordănescu scoate şi el curajul de la naftalină, pregătind o formulă de echipă cu doi atacanţi: Bogdan Stancu şi Claudiu Keşeru, şi cu un singur închizător de meserie, Pintilii sau Hoban. Tata Puiu le-a cerut fotbalitşilor determinare, concentrare şi agresivitate, sperând într-o rezolvare cât mai rapidă a jocului. Şi declaraţiile selecţionerului sunt mai avântate, în comparaţie cu eternele platitudini folosite de obicei la conferinţele de presă: ”Respectăm adversarul, dar nu ne temem de el. Îl ştim, l-am studiat şi nu vor fi probleme”. Şi un mesaj pentru jucători: “Dacă n-ai ajuns la un turneu final, nu poţi să te declari satisfăcut”. În schimb, Iordănescu n-a dorit să inre în discuţii cu Mircea Sandu, a cărui recomandare este ca selecţionerul să fie schimbat înaintea  Campionatului European.
Un atu al naţionalei va fi, fără îndoială, publicul. Sunt aşteptaţi peste 50.000 de suporteri, în ciuda scăderii bruşte a temperaturii de azi şi a problemelor de confirmare a biletelor pentru fanii care trebuie să intre în posesia tichetelor gratuite. Bişniţarii sunt şi ei la datorie, pe străzi şi pe siteurile de tranzacţii: unul dintre speculanţi vrea 150 de lei pe un tichet, de peste şapte ori mai scump faţă de valoarea reală, el având un lot de opt bilete la peluze. Alţii doresc între o sută şi 50 de lei pentru un tichet şi după numărul de vizualizări ale anunţurilor, clienţii nu lipsesc.

Echipa probabilă a României: Tătăruşanu - Măţel, Chiricheş, Grigore, Raţ - Pintilii, Sânmărtean - Torje, Stancu, Maxim - Keşeru. 

clasament
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite