VIDEO Amical de cinci stele pentru România: cea mai tare naţională din istoria fotbalului vrea să joace împotriva lui Torje şi Bourceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bourceanu (stânga) l-a avut adversar pe Neymar în 2011
Bourceanu (stânga) l-a avut adversar pe Neymar în 2011

Tricolorii sunt pe locul 34 în clasamentul FIFA, au fost zdrobiţi de Olanda, în ultimul meci, însă au, surprinzător, o cotă foarte bună la nivel internaţional. Dovada? Un anunţ făcut, astăzi, de Mircea Sandu, care îi face fericiţi pe suporteri.

Naţionala Braziliei vrea să joace un amical cu România! Nu e vreo glumă. Informaţia a fost furnizată de preşedintele FRF, astăzi, într-o conferinţă de presă. 

„Avem o solicitare pentru un amical cu Brazilia. Încă nu ştim dacă e posibil. Ar trebui să se joace undeva în Europa sau în Brazilia. O să vedem. În acest moment, totul e la nivel de discuţii, tratative. Dacă ne vom înţelege, atunci meciul va avea loc în primăvara anului 2014“, a dezvăluit Mircea Sandu.

Dacă s-ar perfecta, meciul va fi printre ultimele teste pentru brazilieni, înainte de Cupa Mondială pe care o vor găzdui, în vara anului viitor. Mai mult, partida ar fi ocazia perfectă pentru naţionala lui Victor Piţurcă de a se acomoda la condiţiile din America de Sud, în cazul în care Torje şi compania vor fi calificaţi pentru CM 2014.

Fiasco total la ultimul amical

România a mai jucat, în iunie 2011, un test cu Brazilia, cea mai galonată echipă naţională din lume – a câştigat Mondialul de cinci ori. Tricolorii au fost invitaţi la Sao Paulo pentru a lua parte la un meci de adio organizat pentru celebrul Ronaldo.

Acţiunea s-a transformat într-un fiasco total, în condiţiile în care, cu o seară înainte de plecare, Răzvan Lucescu a demisionat din funcţia de selecţioner, Tamaş s-a îmbătat şi n-a mai venit la aeroport, în dimineaţa plecării, iar Mutu a preferat să meargă în Republica Dominicană, de unde e soţia sa, pentru a-şi petrece vacanţa.

Un lot format din fotbalişti din Liga I, plus Marica (singurul stranier), s-a deplasat în America de Sud, pentru două partide de verificare cu Brazilia şi cu Paraguay. Pe bancă a stat cuplul Ştefan Iovan – Emil Săndoi.

La Sao Paulo, Brazilia s-a impus cu 1-0 prin golul marcat de Fred, în minutul 21. Iată ce echipă a folosit România la meciul disputat la 8 iunie 2011:

Tătăruşanu (Pantilimon 67) – Râpă, Papp, Gardoş, Latovlevici – Bourceanu (Giurgiu 66), Mureşan (Alexa 80) – Torje, Sânmărtean (Alexe 53), Surdu (Tănase 46) – Marica (Zicu 72). 

VEZI REZUMATUL MECIULUI 

14

martie 2014 e data la care România va întâlni Argentina într-un amical deja perfectat, pe „Arena Naţională“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite