Revoluţie în transmisia curselor de ciclism: Eurosport îi apropie pe fani de pluton printr-o aplicaţie spectaculoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciclism

Eurosport, destinaţia favorită pentru sport şi Gazdă a Ciclismului în Europa, intră în parteneriat cu CA Technologies, lider de piaţă pentru furnizarea de software şi de soluţii IT, colaborând pentru integrarea tehnologiilor şi sponsorizări cross-platformă.

Fanii ciclismului vor avea parte de o experienţă unică prin intermediul unei aplicaţii ce va fi disponibilă începând cu transmisiunile pentru Giro d’Italia. 

Prin instrumente precum CA API Management şi CA App Experience Analytics, pentru prima dată Eurosport va oferi în direct o hartă interactivă cu datele rutierilor pe durata Giro d’Italia şi a altor curse importante de ciclism din acest sezon. 

Noile instrumente vor fi integrate în aplicaţia existentă a Eurosport şi în versiunile mobile ale website-urilor, pentru a permite fanilor să urmărească plutonul în fiecare moment al cursei şi a accesa datele GPS şi biometrice ale ciclistului preferat, cum ar fi altitudinea, viteza, forţa, ritmul şi pulsul, toate în timp real. Eurosport va folosi aceste noi instrumente şi pentru informaţiile grafice ce vor îmbogăţi transmisiunile TV în direct, oferind telespectatorilor şi experţilor săi analize detaliate.

CA API Management va integra în timp real fluxul de informaţii despre dinamica fiecărui ciclist, direct în noua hartă interactivă. De asemenea, CA App Experience Analytics va oferi Eurosport informaţii despre obiceiurile de consum ale utilizatorilor, pentru a optimiza aplicaţia, experienţa de navigare şi dispunerea meniurilor, şi va furniza date analitice esenţiale, pentru a îmbunătăţi performanţa şi stabilitatea aplicaţiei.

Eurosport va mai produce conţinut suplimentar digital şi scurt-metraje de ciclism, încorporând noile fluxuri de date, conţinut ce va fi inclus în aplicaţii şi în versiunile mobile ale website-urilor. Aceste materiale vor cuprinde avancronici şi retrospective de etapă, analize ale momentelor cheie bazate pe reluări „slow motion”, imagini „zoom” şi noi programe „Sport Explainers” – seria exclusivă de programe, dedicată aspectelor tehnice esenţiale din sport şi care va fi sponsorizată de CA Technologies.

În plus, în calitate de partener de software oficial pentru transmisiunile Marilor Tururi de ciclism la Eurosport, CA Technologies va beneficia şi de promovarea multi-platformă a mărcii proprii prin intermediul spot-urilor TV şi digitale şi prin conţinut sponsorizat.

Peter Hutton, CEO Eurosport, a declarat: „Căutăm în permanenţă soluţii care să îmbogăţească transmisiunile noastre de la cele mai mari competiţii sportive din lume, iar acest parteneriat este o soluţie perfectă pentru cursele de ciclism de anul acesta. Ştim că fanii îşi doresc acces la toate statisticile şi datele, iar noi tocmai asta le oferim, prin acest parteneriat cu CA Technologies, alături de transmisiunile noastre TV.” 

Peter Hutton, a adăugat: „Acesta este un pas înainte în transformarea noastră digitală, iar sistemul furnizat de CA Technologies ne permite să aducem fanii ciclismului mai aproape ca niciodată de ciclişti şi poveştile lor.”

Lauren Flaherty, Chief Marketing Officer CA Technologies, a declarat: „Ne mândrim cu acest parteneriat şi suntem încântaţi că Eurosport va folosi soluţiile noastre pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Televizorul rămâne cel mai popular ecran pentru a urmări marile evenimente sportive, însă totodată experienţele oferite de aplicaţii dedicate ecranelor complementare câştigă tot mai mult teren. Soluţiile CA Technologies vor extinde capacitatea de integrare a datelor pentru Eurosport, în timp ce fanii vor avea parte de o experienţă de vizionare complementară interactivă şi captivantă, care va diferenţia cu adevărat acoperirea media oferită ciclismului de Eurosport.”

În 2017, calendarul Eurosport al transmisiunilor din ciclism va cuprinde din nou toate Marile Tururi, cu transmisiuni exclusive şi mai ample ale Turului Italiei - Giro d’Italia, plus 25 de curse din Circuitul Mondial UCI, inclusiv toate cele cinci curse „Monumentale”. În total, Eurosport va transmite ciclism în direct pe canalele sale în peste 200 de zile ale anului, cu un total de 2.300 de ore. 

Câştigătorul de etape din Turul Franţei şi principalul analist de ciclism al Eurosport, Juan Antonio Flecha, a declarat: „Acest parteneriat este o veste minunată pentru fanii ciclismului, care vor avea acces la mai multe informaţii despre cursele din cele mai prestigioase competiţii. Datele obţinute sunt de o importanţă covârşitoare pentru echipe şi pentru ciclişti, iar acum fanii pot obţine unele informaţii esenţiale în timp real, pe parcursul transmisiunilor în direct ale Eurosport şi gratuit prin aplicaţia dedicată Eurosport. Ca analist, şi mie îmi oferă o imagine mai detaliată a ceea ce se întâmplă pe traseu şi aştept cu nerăbdare să explic toate acestea telespectatorilor pe parcursul acestui sezon.”

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite