Reportaj printre giuleşteni. Unul dintre fotbaliştii Rapidului merge la antrenamente cu autobuzul şi cu troleul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Vasile e viitorul Rapidului FOTO Adevărul
Nicuşor Vasile e viitorul Rapidului FOTO Adevărul

Parcarea de la Pro Rapid e plină de limuzuine de lux, dar sunt şi fotbalişti care vin la antrenamente cu mijloacele de transport în comun.

Rapid a oferit în prima etapă din 2013 cel mai tânăr debut al sezonului în Liga I. La 17 ani, Nicuşor Vasile a fost aruncat de Marian Rada în luptă, la Iaşi, şi totul a ieşit perfect. Giuleştenii n-au primit gol, dar mâine va fi adevăratul său test. La primul meci oficial pe Giuleşti, sorţii i-au scos în cale un derby cu Dinamo. “Adevărul” vă prezintă cum s-a desfăşurat o zi din viaţa lui Nicky înainte de această partidă, dar şi alte lucruri neştiute din viaţa puştiului care trebuie să-l facă uitat pe Bozovici şi să-l oprească pe Cosmin Matei.

“Vreţi să ştiţi cum decurge o zi din viaţa mea? Veniţi la ora 09.00 în Băneasa, la mine acasă!”, a răspuns Nicky la propunerea noastră de a se destăinui. La ora stabilită eram deja pe malul lacului Băneasa şi fundaşul dreapta ne-a anunţat că s-a trezit şi e gata să ne primească. Privind puţin la vilele din jur şi la opulenţa cartierului în care locuieşte ne gândim că avem de-a face cu un băiat de bani gata. Nu e însă cazul. Nicky este un băiat cât se poate de modest, timid şi care îşi ştie lungul nasului. Ne primeşte cu zâmbetul pe buze în camera lui, unde ajungem printr-un hol plin cu baxuri de suc şi navete de bere. La început ne mirăm, dar apoi aflăm că tatăl său are chiar în curtea casei un restaurant şi un minimarket, la care chiar el ajuta când era copil.

Merge cu autobuzul 205
“Haideţi la autobuz că vine rar şi nu vreau să întârzii. Domnul Rada a spus că la 10:00 fix face prezenţa”, ne zoreşte Nicky şi pornim. Cu o gentuţă în mână în care are o parte a echipamentului său, fundaşul Rapidului pleacă spre staţia de RATB. “Aşteptăm 205-ul, cu care mergem până la capăt, iar de acolo luăm troleul 97”, precizează puştiul. Urcăm după el cu camere foto şi video, iar lumea se îndreabă mirată cine e puştiul. În timp ce bifează cardul de călătorie, câteva persoane alături de care circulă zilnic pe această rută îl recunosc şi îi zâmbesc. Aici e timpul şi pentru o discuţie. “Rapid – Dinamo e un meci foarte frumos, cu atmosferă superbă pe batrânul Giuleşti. Seară de seară visam să debutez pe acest stadion, însă nu credeam că la vârsta asta o voi face”, dezvăluie Nicuşor Vasile. Acesta ne spune însă şi cât de greu i-a fost până când a ajuns aici. “Jucam libero la juniori, dar din cauză că nu se mai caută postul acesta, m-am reprofilat fundaş stânga. Fiind stângaci, am zis să profit de această ocazie”, spune Nicky.

Idolul lui este Marcelo de la Real Madrid
Deşi după debutul la o echipă, majoritatea jucătorilor se grăbesc să spună că s-au născut cu simpatia pentru culorile clubului respectiv, Vasile este însă sincer. Nu sunt rapidist dintotdeaua, ci de la 10 ani. Din cauza tatălui meu, care e stelist şi mă ducea mai mult pe Ghencea. Unchiul meu, care e rapidist infocat m-a întrebat însă într-o zi dacă vreau să văd ceva frumos? I-am zis da şi aşa am ajuns pe Giuleşti. Când am văzzut atmosfera am rămas uluit şi m-am îndrăgostit de fani şi de echipă”, afirmă Nicky în timp ce ne atrage atenţia că trebuie să coborâm. Continuăm discuţia şi fundaşul stânga ne vorbeşte despre idolii săi în fotbal, dar şi despre planurile de viitor. “Îmi place mult de Marcelo, de la Real. Pur şi simplu jucătorul ăsta are exact ce n-am eu: fineţe şi tehnică. De la Rapid, Adrian Iencsi, Bozovic şi Dănuţ Perjă au fost adevărate modele. La vârsta asta nu contează banii. Vreau să mă afirm şi să-mi fac un viitor. Chiar nu prea sunt cheltuieli la 17 ani. Cluburile din Bucureşti nici nu ştiu unde sunt. În timpul liber ies în parc, pentru că e linişte şi mă destind cel mai mult sau la mall, la o plimbare cu prietena”, spune acesta.

A rămas fără mamă la 14 ani
Cariera lui Nicuşor Vasile a fost în impas la vârsta de 14 ani, când o boală incurabilă i-a răpit mama. Tânărul fotbalist a intrat atunci într-o depresie şi a fost la un pas să se lase de fotbal. “A fost un moment nefericit. A trebuit să fie toată lumea lângă el, cei din familie, noi de aici am încercat să-l scoatem un pic din situaţia în care se găsea. E foarte greu să-ti pierzi mama la o vârstă atât de fragedă. Dar a reuşit să treacă peste. E un tip puternic”, a declarat Adrian Dumitru, fostul său antrenor.

“Sunt 5 mai buni ca el la echipa a doua!”
Nicolae Vasile, tatăl lui Nicuşor Vasile, este factorul de echilibru din viaţa fotbalistului şi omul care încearcă să-l ţină cu picioarele pe pământ. Acest şi-a anlizat realist fiul şi spune că încă n-a făcut nimic notabil. “Rapid are mari probleme. Cum a ieşit bine la Iaşi,  poate ieşi rău cu Dinamo. S-au făcut prea multe poze cu el după un singur meci şi mie asta nu-mi prea place. Are talent şi e serios, dar el a avut şi puţin noroc. Sunt patru sau cinci mai buni ca el la echipa a doua, doar că sunt pe mijlocaşi, iar Rapid are acoperite aceste posturi”, a declarat tatăl jucătorului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite