Reghe, primul în Arabia Saudită. Cum au început sezonul ceilalţi antrenori români importanţi din campionatele de afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul român a urcat-o provizoriu pe Al Hilal pe primul loc al clasamentului, după victoria cu 2-1 în faţa echipei ex-stelistului Elton, Al Fateh. În top de află şi Mircea Lucescu, cu Şahtior, în timp ce Dan Petrescu, Loţi Boloni sau Cosmin Contra sunt în partea inferioară a ligilor din Qatar sau Spania.

Laurentiu Reghecampf (39 de ani) defilează cu Al Hilal în Arabia Saudită. Gruparea din Riad a ajuns la patru succese consecutive, în toate competiţiile. Ultimul, dar nu cel din urmă, a venit miercuri seară, 2-1 în deplasare, în faţa lui Al Fateh, gruparea la care evoluează şi fostul stelist Elton, mijlocaşul brazilian de „buzunar“ (1,58 m) care a prins câteva meciuri în Ghencea, în 2007. 

Cu Pintilii titular şi integralist, şi autorul unei pase de gol, Al Hilal a beneficiat de această victorie, urcând temporar, cel puţin până la finalul acestei etape, pe primul loc în clasament. În şase etape, Reghecampf a bifat cinci victorii în campionat şi un egal, 0-0 cu Al Ahli, pe teren propriu. Cea mai titrată echipă din Arabia Saudită are 16 puncte, unul peste urmăritoarele Al Nasr şi Al Ittihad, care urmează să joace în acest weekend.

Pentru Reghe&Pintilii urmează returul de marţi, din deplasare, cu Al Ain (Emiratele Arabe Unite), din semifinalele Ligii Campionilor Asiei, dar meciul pare o formalitate, după succesul clar din tur, scor 3-0.

Reghecampf e neînvins cu Al Hilal, cu şapte victorii în nouă meciuri (în toate competiţiile)

Mircea Lucescu (69 de ani) – Şahtior Doneţk (Ucraina)

„Il Luce“ a început foarte bine campionatul în Ucraina, cu şase victorii consecutive, însă a pierdut inexplicabil, pe „teren propriu“, la Kiev, 0-1 în faţa Zoriei Lugansk. Eşecul din etapa a şaptea a coborât Şahtiorul pe poziţia secundă, la un punct în spatele noului lider, Dnepr, şi unul peste viitoarea adversară a Stelei în grupele Ligii Europa, Dinamo Kiev. Situaţia de la Doneţk din acest an a redeschis un dosar mai vechi, cel al posibilei plecări a lui Lucescu, în altă ţară. În vară au existat negocieri ample cu Galatasaray. „Lucescu a fost prima opţiune pentru a-l înlocui pe Mancini, am discutat patru zile, dar până la urmă nu i-a dat drumul Ahmetov “, a recunoscut zilele trecute Unal Aysal, preşedintele Galatei. 

Cosmin Olăroiu (45 de ani) – Al Ahli (Emiratele Arabe Unite)

După ce sezonul trecut a câştigat campionatul cu Al Ahli, Oli a pornit mai slab în noul sezon. Este pe locul 7 după două runde, cu o victorie şi o înfrângere, dar eşecul din etapa trecută a fost unul memorabil. Al Ahli a pierdut cu 2-4, pe teren propriu, în faţa lui Al Shabab, după ce în minutul 47 conducea cu 2-0! 

Dan Petrescu (46 de ani) – Al-Arabi (Qatar)

„Bursucul“ a ales în vară o experienţă exotică, prima din cariera sa de antrenor în zona arabă. Al Arabi este în zona de frunte a clasamentului, locul 3 temporar, cu două victorii, un egal şi o înfrângere în primele patru etape. Doar Al Sadd şi Lekhwiya au maximum de puncte în acest start de sezon. 

Loţi Boloni (61 de ani) – Al Khor (Qatar)

Pe ultimul loc în Qatar, cu doar un punct din patru etape (şi trei înfrângeri, dintre care una în faţa echipei lui Dan Petrescu, scor 1-3), Loţi Boloni nu are parte de un start prea bun de campionat. Anul trecut a ratat la „mustaţă“ retrogradarea (un singur punct). 

Cosmin Contra (38 de ani) – Getafe (Spania)

După ce-a salvat-o în ultima etapă de la retrogradare pe Getafe, Contra a preferat să continue pe banca echipei madrilene, pe prima scenă din Spania. Getafe e printre codaşe, cu o singură victorie (şi trei înfrângeri) în primele patru etape (joi seară va juca la Barcelona, cu Espanyol). 

Citeşte şi 

Răzvan Lucescu a fost prezentat oficial la Skoda Xanthi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite