Răzvan Burleanu dezvăluie dedesubturile luptei pentru şefia FRF. Cine e omul care îi face campanie lui Gică Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO David Muntean
FOTO David Muntean

Pe măsură ce se apropie data la care vor avea loc alegerile pentru şefia FRF, atacurile dintre candidaţi se înmulţesc. Răzvan Burleanu a demascat cine se află în spatele campaniei lui Gică Popescu, precizând că în această perioadă oamenii "Baciului" au recurs la ameninţări pentru a intimida structurile cu drept de vot.

Potrivit lui Răzvan Burleanu, actualul secretar general al FRF, Adalbert Kassai, conduce într-un mod brutal campania lui Gică Popescu. Şeful minifotbalului din România merge mai departe şi îl acuză pe Kassai că a intoxicat fotbalul românesc, "stimulând clientelismul şi supunerea."

Redăm mai jos declaraţiile complete ale lui Răzvan Burleanu postate într-un comunicat de presă:

"Campania domnului Gheorghe Popescu este susţinută din interiorul FRF, prin intervenţiile brutale în teritoriu ale secretarului general, domnul Adalbert Kassai. Intervenţiile bazate pe ameninţări exercitate asupra membrilor afiliaţi de către secretarul general al FRF, domnul Adalbert Kassai, m-au pus pe gânduri. Mai mult, mi se pare o totală lipsă de respect, etică şi fair-play ca un oficial al federaţiei să se implice în susţinerea unuia dintre candidaţi (domnul Gheorghe Popescu).

Oricât m-aş strădui, nici până azi nu am înţeles ce anume l-a recomandat pe acest personaj rudimentar pentru poziţia pe care încă o mai ocupă. Poate că tocmai defectele de caracter care-l predispun la brutalitate şi tot felul de aranjamente l-au făcut eligibil. Toxicitatea sa a infestat fotbalul românesc, stimulând clientelismul şi supunerea, punându-i în acest fel pe membrii afiliaţi în situaţii umilitoare specifice organizaţiilor primitive.

Între membrii afiliaţi circulă temerea că aţi dori (n.r. - Mircea Sandu) ca reprezentanţii Comitetului Executiv să nu mai fie aleşi în cadrul Adunării Generale, ci printr-o procedură care să reunească separat, în cursul lunii ianuarie, fiecare eşalon care ar urma să-şi desemneze un reprezentant în forul de conducere menţionat. Miza unei astfel de abordări ar putea veni din dorinţa conducerii FRF de a impune în CEx, în detrimentul oamenilor merituoşi, persoane loiale care să facă apoi campanie domnului Gheorghe Popescu, candidatul pe care dumneavoastră îl susţineţi pentru conducerea Federaţiei. Dacă aceste lucruri sunt adevărate, ele ar însemna o încălcare gravă a Statutului FRF. În plus, având în vedere faptul că FRF i-a notificat pe membrii afiliaţi pe data de 27 noiembrie în legătură cu organizarea unei Adunări Generale, aceasta nu se poate întruni mai devreme de cel puţin ultima săptămână a lunii februarie."

CITIŢI ŞI:

Vasile Avram şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al FRF

Un nou candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal: "Pot fi alternativa"

Răzvan Burleanu, candidat la alegerile FRF: „Gică Popescu a falimentat toate proiectele în care a fost implicat“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite