Raţ rămâne în „Clubul milionarilor“: a fost prezentat, oficial, la Londra, dar va avea o problemă inedită în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Allardyce, alături de Raţ. FOTO: whufc.com
Allardyce, alături de Raţ. FOTO: whufc.com

Cu patru zile înainte de a împlini 32 de ani, fundaşul stânga a semnat ceea ce va fi, aproape sigur, ultimul mare contract dintr-o carieră în care a cucerit 15 trofee cu Şahtior Doneţk. „Adevărul“ dezvăluie pe ce loc se clasează Raţ, în top-ul celor mai bine plătiţi fotbalişti români.

După zece ani petrecuţi la Doneţk, Răzvan Raţ a semnat cu West Ham United, echipa care s-a clasat pe locul 10 din 20 în ediţia recent încheiată din Premier League. Potrivit site-ului Sky Sports, fundaşul român a ajuns în Anglia din postura de fotbalist liber, în condiţiile în care înţelegerea sa cu Şahtior va expira la 1 iulie. 

Raţ a semnat pe un an cu West Ham cu opţiunea de a-şi prelungi contractul pentru încă un sezon. 

Avantaje şi dezavantaje

Această mutare e una excelentă pentru internaţionalul român care, la 32 de ani, îşi va păstra salariul destul de mare pe care îl avea şi la Doneţk: 2,3 milioane de euro. Acesta e avantajul numărul 1 al transferului, Premier League fiind cel mai bogat campionat din lume.

În schimb, un dezavantaj e faptul că, dacă era obişnuit să joace în Liga Campionilor cu Şahtior, la West Ham, Raţ nu va evolua în viitorul sezon al cupelor europene, întrucât „ciocănarii“ n-au câştigat acest drept.

O altă problemă inedită pentru fotbalistul român va fi cea legată de numele său de familie, care e scris „Rat“ pe tricoul său, inclusiv la Şahtior. În limba engleză, „Rat“ înseamnă şobolan, ceea ce poate fi un subiect de glumă pentru suporterii echipelor împotriva cărora Raţ va juca în Premier League.

Ce spune antrenorul?

După mulţi ani în care a lucrat cu Mircea Lucescu, la Londra, fundaşul stânga va juca sub comanda lui Sam Allardyce sau „Big Sam“, aşa cum îi spun fanii. Tehnicianul a avut numai cuvinte frumoase despre noua achiziţie a celor de la West Ham.

„Raţ a avut ambiţia de a veni în Anglia, pentru a-şi testa calitatea, ca fotbalist. La 32 de ani, încă mai poate juca la un nivel foarte înalt. Vorbeşte o engleză impecabilă şi e un om de caracter şi disciplinat“, a declarat Allardyce.

Păstrează locul 3 în top-ul salariilor 

După zece ani la Doneţk, contractul lui Raţ expiră în vară. Jucătorului i s-a propus un nou contract cu un salariu de 1,4 milioane de euro. Dacă ar fi acceptat, fundaşul ar fi ajuns pe locul 5 în topul celor mai bine plătiţi jucători români. Aşa, la West Ham, îşi va păstra locul 3. 

TOP SALARII

1- Mirel Rădoi (Al-Ain) 2.600.000 de euro

2- Ciprian Marica (Schalke) 2.500.000 de euro

3- Răzvan Raţ (West Ham) 2.300.000 de euro

4- Cristi Chivu (Inter) 2.100.000 de euro

5- Ştefan Radu (Lazio) 1.300.000 de euro

6- Adrian Mutu (Ajaccio) 1.000.000 de euro

TOP SALARII ANTRENORI ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE

1- Cosmin Olăroiu (Al-Ain) 4.000.000 de euro

2- Mircea Lucescu (Şahtior) 3.000.000 de euro

3- Dan Petrescu (Dinamo Moscova) 2.500.000 de euro

4- Răzvan Lucescu (El-Jaish) 800.000 de euro

5- Ladislau Boloni (Al-Khor) 600.000 de euro

6- Mircea Rednic (Standard Liege) 300.000 de euro 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite