Rapid s-a înscris în partid! Ce îşi propune noul club, girat de Daniel Pancu şi de Daniel Niculae

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schumacher, Tudorache, Pancu, Niculae şi Burcă FOTO Mediafax
Schumacher, Tudorache, Pancu, Niculae şi Burcă FOTO Mediafax

Daniel Pancu, Daniel Niculae, Constantin Schumacher, Ovidiu Burcă şi primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, au prezentat proiectul noului Rapid.

Ziua de 23 august  2017 va rămâne un punct de reper pentru giuleşteni, care au demarat proiectul Academia Rapid. 

Având în spate sigla şi palmaresul clubului înfiinţat în 1923, noua societate va fi finanţată de Primăria Sectorului 1, îi va avea în conducere pe Daniel Pancu, Daniel Niculae şi Ovidiu Burcă, iar Constantin Schumacher va fi antrenorul echipei. „Schumi“ a fost a doua variantă pentru postul de antrenor, după ce Marius Măldărăşanu a acceptat şi a apoi a refuzat poziţia din cauza unor diferende fianciare. Pe lângă poziţia administrativă, Daniel Niculae (34 de ani) ar putea chiar să mai joace în ligile inferioare.
Primăria Sectorului 1 a garantat pentru primul an, în care Academia Rapid va evolua în Liga a IV-a, un buget de 320.000 de euro, dublu faţă de cel al CSA Steaua. Pe lângă banii publici, Daniel Niculae a spus că se încearcă şi atragerea sponsorilor privaţi. Obiectivele clubului sunt: promovarea primei echipe până în Liga I, înfiinţarea unei academii de fotbal şi să obţină baza  ProRapid de la Guvern.

"Încep cu un mesaj pentru cei care contestă noua echipă a Rapidului, dar care de fapt va fi o continuatoare. Am plecat de la Rapid la Voluntari pentru că nu mai credeam decât în faliment. S-a întâmplat falimentul. Am spus că nu mă alătur niciunei echipe, entităţi, până când nu demonstrează că deţine marca sau sigla şi culorile, lucrul acesta s-a întâmplat. I-aş întreba pe cei care ne contestă dacă ştie cineva, dacă s-a făcut vreun sondaj, câţi rapidişti cu vârsta între 0 şi 20 de ani mai există în România. Vă spun eu că sunt foarte, foarte puţini. Aici se pleacă la un drum bazat în special pe creşterea copiilor, juniorilor în spiritul rapidist şi noi ne dorim ca peste zece sau 20 de ani numele noastre să rămână pentru eternitate în memoria rapidiştilor", a afirmat Daniel Pancu.

"Avem un parteneriat cu primăria Sectorului 1 şi cu anumiţi sponsori. Ne vom baza foarte mult, pe lângă prima echipă, pe lângă procesul acesta de a reduce Rapidul în prima ligă a fotbalului românesc, pe o academie de copii şi juniori foarte puternică, deoarece de acolo vin valorile şi trebuie să îndrumăm copiii către sport", a spus şi Daniel Niculae.
Primarul Dan Tudorache speră ca echipa şi academia să poată folosi baza ProRapid: "Primăria a solicitat la Guvern baza ProRapid. Ţelul nostru este ca academia să funcţioneze la ProRapid şi echipa să se antreneze pe acea bază frumoasă care se află în Sectorul 1."


Echipa una şi una în Liga a IV-a!
Academia Rapid va avea rivali serioşi în eşalonul al patrulea bucureştean. Meciurui de foc se anunţă în special cu CSA Steaua, clubul coordonat de Marius Lăcătuş. În Liga a patra bucureşteană mai sunt echipe de tradiţie precum Sportul, Progresul, Venus şi Carmen, dar şi AFC Rapid, una dintre echipele feroviare promovate anul trecut, şi CS FC Dinamo, echipa clubului sportiv din Ştefan cel Mare. 
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite