VIDEO Premieră absolută în Europa: fanii Rapidului au început greva foamei. Dragomir: „Plecaţi acasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii Rapidului îşi susţin greva pe gazonul Stadionului Rapid. FOTO: digisport.ro
Fanii Rapidului îşi susţin greva pe gazonul Stadionului Rapid. FOTO: digisport.ro

Imaginile cu suporterii giuleştenilor vor face, cu siguranţă, înconjurul lumii. Aceştia s-au revoltat după cel mai ruşinos episod din fotbalul românesc de după 1989.

România s-a făcut de râs, la finalul săptămânii trecute, după ce, în plin campionat, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a retrogradat Rapidul şi a înlocuit formaţia din Giuleşti cu Concordia Chiajna în Liga I. 

Astfel, TAS a dovedit, încă o dată, incompetenţa oamenilor care conduc sportul-rege în România de peste 20 de ani.

Bineînţeles, acest ultim episod jenant n-a cauzat nicio demisie, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir dând vina unul pe altul! Din păcate, din cauza incompetenţei lor, Rapid, un club cu o tradţie de 90 de ani, e acum între faliment şi dezafiliere, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Drept urmare, 30 de fani ai Rapidului au intrat de azi în greva foamei, instalându-se cu corturi pe gazonul Stadionului din Giuleşti! Ei susţin că vor pune capăt acestei greve, atunci când şefii fotbalului românesc vor demisiona din funcţii. Până atunci, numărul greviştilor poate ajunge la 50, începând cu joi, 8 august.

Ce scrie în comunicatul Ligii Suporterilor Rapidişti?

Fanii Rapidului au început greva foamei: unde are loc protestul şi ce pretind greviştii

„Încercăm să tragem un semnal de alarmă asupra modalităţii prin care milioane de suporteri şi spectatori au fost şi sunt lezaţi de către conducătorii fotbalului românesc. Organizatorii acestui protest nu doresc ca prin acest gest extrem să solicite rămânerea echipei în Liga I, ci doresc respectarea regulamentelor fotbalistice europene. Totodată, organizatorii nu vor înceta protestul până când conducătorii fotbalului românesc nu vor demisiona. La acest protest sunt chemaţi suporterii tuturor cluburilor de tradiţie care au suferit prejudicii însemnate de pe urma aplicării regulamentelor într-un mod discreţionar. Toată suflarea rapidistă este aşteptată să treacă unită prin acest moment de răscruce, determinandu-i pe cei vinovati de situaţia existentă să plătească“, se arată în comunicatul Ligii Suporterilor Rapidişti.

Dragomir: „Se îmbolnăvesc degeaba“

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, spune că, în loc de această grevă iniţiată de fani, oficialii clubului ar fi trebuit să se apere mai bine la TAS.

„Rapidul trebuia să se ducă la TAS, să ceară şi ei judecător-arbitru, cum a făcut şi Chiajna. FRF trebuia să trimită avocaţi la TAS, la rândul lor, pentru a apăra decizia Comitetului Executiv. Eu nu sunt vinovat de chestia asta. Rapidul trebuia să rămână în prima ligă. LPF a făcut valuri în acest sens. Numai că domnul Duru a făcut în aşa fel încât Universitatea Cluj şi Rapid să ajungă în această situaţie. Universitatea s-a dus la TAS şi a câştigat. Rapid nu s-a dus şi nu a câştigat. FRF şi LPF nu au nicio vină. Totul a plecat de la greşeala lui Duru de la comisia de licenţiere“, a spus Dragomir la Digi Sport.

Şeful LPF a avut un mesaj pentru cei care au intrat în greva foamei: „Să se ducă cineva să le explice că e vina TAS-ului, FRF şi LPF nu au nicio vină. Oamenii ăia trebuie convinşi să plece acasă, pentru că se îmbolnăvesc degeaba. Nu Federaţia a făcut rău Rapidului. TAS a greşit. O spun până mor: TAS a greşit“.

CITEŞTE ŞI:

*Cazul Rapid. Cum ne-am făcut de râs în lume: culisele celui mai ruşinos episod din fotbalul românesc de după Revoluţie

*Ei ne conduc fotbalul de peste 20 de ani: filmul declaraţiilor tragicomice date de Dumitru Dragomir şi de Mircea Sandu

*Sandu şi Dragomir, ruptură totală după 20 de ani: de la ce s-au certat violent şi cine a fost numit „sluga televiziunilor“

*Războiul ia amploare. Dragomir îl ameninţă pe Sandu: „Riscă un caz penal“. Atac dezgustător la Duckadam

*Politica pumnului în gură: incompetenţii de la FRF au nenorocit Rapidul, iar acum o ameninţă cu dezafilierea. Cum a ajuns un club de tradiţie la un pas de dispariţie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite