Falimentul Rapidului prinde contur: echipa poate ajunge în liga a 5-a în două săptămâni. Declaraţii, în premieră, despre situaţia catastrofală de la club
0Giuleştenii au început sezonul în Liga I, acum se află pe locul patru în B1, însă adevărata lovitură poate veni la data de 22 noiembrie.
Respins într-o prima fază de un judecător sindic, planul de reorganizare va fi reanalizat la data de 22 noiembrie. Va fi un moment crucial pentru Rapid care, de curând, a împlinit 90 de ani de existenţă.
Ce înseamnă însă „planul de reorganizare“? E schema prin care orice societate aflată în insolvenţă, cum e şi cazul Rapidului în momentul de faţă, se angajează să-şi plătească datoriile, în mod eşalonat. Pentru asta, societatea respectivă trebuie să dovedească un lucru esenţial: că va avea o sursă de venit din care să-şi achite restanţele.
În cazul Rapidului, această sursă de venit ar fi trebuit să fie banii obţinuţi din drepturile de televizare. Odată cu retrogradarea echipei însă, această sursă a dispărut. Iar cum noii patroni, Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu, nu sunt doi oameni potenţi din punct de vedere financiar, în acest moment, nu se ştie care va fi garanţia Rapidului prevăzută în planul de reorganizare.
Tocmai de aceea, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a spus, în premieră, că formaţia giuleşteană poate ajunge în Liga a 5-a în următoarele zile!
Ce a spus?
„Le recomand celor de la Rapid să găsească unul cu bani până nu ajung în Liga a 5-a. Eu am ţinut cu Rapid, deşi mulţi m-au înjurat. Să găsească unul cu bani care să achite datoriile, au zece zile la dispoziţie. Altfel, dacă se ajunge la faliment, s-a terminat cu Rapid. Cei care au venit acum sunt simpatici, dar nu e de ajuns. Eu le-am spus că nu ştiu în ce s-au băgat. E nevoie de milioane. Dacă n-ai o vacă pe care s-o mulgi în fiecare dimineaţă, n-ai făcut nimic“, a anunţat Dragomir, potrivit gsp.ro.
Jucătorii nu vor renunţa la bani
Cele mai mari datorii ale Rapidului sunt la fotbaliştii care au fost puşi pe liber, iarna trecută, după ce echipa a intrat în insolvenţă. Jucătorii respectivi au ajuns la masa credală şi aşteaptă decizia judecătorului sindic pentru a afla dacă şi când îşi vor încasa restanţele financiare din perioada în care George Copos conducea clubul.
Unul dintre aceşti fotbalişti, Romeo Surdu, nici nu concepe să renunţe la bani pentru a ajuta Rapidul. „Cum să renunţ la bani? Pentru aia am muncit, pentru aia am fost înjurat, nu am cum să renunţ la acei bani! Sunt dispus să fac orice concesie, dar să fiu plătit. Până la urmă, de asta am fost dat afară. Mi-a fost reziliat contractul şi nu m-am ales cu niciun ban pe un an de zile“, a declarat actualul atacant al celor de la FC Braşov pentru Digi Sport.