Ziua cea mai lungă pentru Rapid n-a făcut altceva decât să prelungească agonia: decizia Tribunalului Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua îndrăgostiţilor a avut cu totul alte conotaţii la Rapid. Intrată în insolvenţă în decembrie 2012, formaţia giuleşteană a sperat să scape, azi, de pericolul falimentului. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa.

Update 6 (16.45) - Instanţa a decis un nou termen de judecare pentru data de 28 martie. Rapidul trebuie să afle înainte de 31 martie dacă planul de reorganizare va fi aprobat, deorece ultima zi a lunii martie este data limită pentru primirea licenţei de Liga I. Dacă planul de reorganizare nu va fi aprobat la timp, giuleştenii vor juca tot în Liga a II-a la anul, chiar dacă vor promova la finalul actualului sezon din eşalonul secund. 

Update 5 (14.56) - Citeşte şi:

*O nouă lovitură pentru Rapid: nu vor mai juca pe stadionul din Giuleşti. De ce s-a ajuns aici şi unde va fi „exilată“ echipa

Update 4 (14.36) - Administratorul judiciar al Rapidului, Cristina Andronache, a solicitat o nouă amânare, dar cu o condiţie: noul termen să nu depăşească data de 31 martie, atunci când e dead-line-ul pentru obţinerea licenţei de Liga I.

Judecătorul a admis această cerere şi a amânat cazul Rapidului pentru data de 28 martie.

Update 3 (14.04) - Procesul privind planul de reorganizare a început. 

Update 2 (11.30) - Rapid ar fi cerut ca dosarul ei să fie judecat ultimul, la finalul zilei, după restul de 76 de dosare, susţine prosport.ro. La Tribunalul Bucureşti sunt şi zece fani ai Rapidului.

Update 1 (11.26) - Din cele 77 de dosare care vor fi judecate, azi, de Tribunalul Bucureşti, cel al Rapidului are numărul 64. Astfel, o hotărâre e aşteptată după prânz.

*****

Din momentul intrării clubului în insolvenţă, oficialii Rapidului au încercat de două ori să obţină aprobarea planului de reorganizare, care le-ar da posibilitatea să plătească, eşalonat, datoriile acumulate. 

Prima dată, planul a fost respins de un judecător sindic, a doua oară decizia s-a amânat, iar giuleştenii speră că a treia încercare să fie cu noroc. Perspectivele sunt însă sumbre.

Şapte contestaţii la adresa planului

Adunarea Creditorilor clubului Rapid a aprobat, la 18 noiembrie 2013, noul plan de reorganizare, menit să salveze echipa prin plata eşalonată a datoriilor. Nu însă în întregime! Aprobarea planului de Adunarea Creditorilor a însemnat că o parte importantă a restanţelor să fie, pur şi simplu, ştearsă. 

De aceea, jucătorii Călin Albuţ, Dani Coman, Ovidiu Burcă, Paul Codrea şi Marius Bilaşco, care au de primit bani de la Rapid şi care, potrivit planului de reorganizare, n-ar mai încasa nimic, au contestat decizia luată la 18 noiembrie. La fel au procedat şi două firme, SportVision (condusă de Roberto Verdeş) şi Propery MT (administrată de Fathi Taher). 

Ce se poate decide azi?

*Planul de reorganizare se aprobă de judecătorul sindic – Scenariul cel mai puţin probabil, dar cel mai fericit pentru club. Rapid primeşte dreptul de a-şi achita restanţele, treptat, în următorii ani şi va putea activa în Liga I, dacă obţine acest drept la finalul actualului sezon.

*Planul de reorganizare e respins de judecătorul sindic – Scenariul cel mai dramatic pentru club. Pe scurt: Rapid intră în faliment şi, dacă vrea să-şi continuă activitatea fotbalistică, atunci ar trebui să înceapă din liga a 5-a.

*Judecătorul sindic amână pronunţarea unei decizii – Scenariul cel mai probabil, care va prelungi agonia Rapidului. Cum în cazul unei amânări, noul termen va fi stabilit undeva în luna aprilie, Rapid va rata dead-line-ul de 31 martie, ultimul pentru obţinerea licenţei de Liga I. Astfel, chiar dacă ar promova la finalul acestui sezon, va fi nevoită să joace tot în „B“. 

Totuşi, potrivit Digi Sport,  alb-vişiniii ar spera la promovare chiar şi în cazul unei amânări, bazându-se pe faptul că în regulament există posibilitatea întârzierii luării unei decizii cu privire la acordarea licenţei, dacă un club are motive întemeiate, cum ar fi o nouă amânare din partea Tribunalului Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a programat pentru azi 77 de şedinţe de judecată, iar printre ele se află şi cazul Rapidului. Rămâi pe adevarul.ro pentru ultimele detalii!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite