Proprietarul lui Manchester United a murit de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Malcolm Glazer. FOTO: BBC
Malcolm Glazer. FOTO: BBC

Omul de afaceri american Malcolm Glazer, printre altele şi proprietarul echipei Manchester United, a decedat miercuri, informează BBC.

Malcolm Glazer avea 86 de ani, iar în ultima perioada starea sa de sănătate se deteriorase. A murit în oraşul american Tampa, unde avea o reşedinţă. 

Asta pentru că familia Glazer deţine 90% din acţiunile lui United, dar şi gruparea de fotbal american Tampa Bay Buccaneers. De altfel, cei care au anunţat primii decesul lui Malcolm Glazer au fost cei de la Tampa Bay, pe site-ul oficial.

Familia Glazer a cumpărat Manchester United în anul 2005, cu suma de 790 de milioane de lire sterline. Noii proprietari n-au fost prea bine primiţi de către fanii lui United în acel moment. Motivul? Cea mai mare parte din banii plătiţi de către familia Glazer a venit din împrumuturi, garantate cu diverse proprietăţi ale clubului! 

Sub patronatul americanilor, „diavolii roşii“ au câştigat cinci titluri în Anglia, dar şi o Ligă a Campionilor, în 2008. 

Moartea lui Malcolm Glazer nu va influenţa structura acţionariatului de la United. Trei fii, Bryan, Joel şi Avram, sunt în board-ul lui United, la ora actuală, iar ultimii doi sunt chiar copreşedinţi ai clubului. Interesant este că Malcolm Glazer n-a pus niciodată piciorul pe „Old Trafford“, arena lui Manchester United, susţine BBC, fiii săi fiind de fapt au controlat efectiv clubul. 

Malcolm Glazer s-a născut în Rochester (New York), într-o familie de lituanieni, care emigrase în SUA. A preluat de tânăr afacerea familiei, un magazin în care erau vândute diverse părţi din ceasuri, la doar 15 ani, la moartea tatălui său. Pe parcursul timpului şi-a lărgit însă opţiunile şi a clădit un adevărat imperiu. 

Familia Glazer are în acest moment afaceri diversificate, de la exploatări petrolifere şi de gaze naturale la restaurante, posturi tv şi imobiliare. 

În martie 2010, revista Forbes îl clasa pe Malcolm Glazer pe locul 400 în lume, în topul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la 2,4 miliarde de dolari (1,4 miliarde de lire sterline).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite