Primăria Capitalei are datorii mari la firma care întreţine Arena Naţională. Stadionul ar putea să nu mai găzduiască niciun meci în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Generală a Capitalei a acumulat datorii mari faţă de firma care administrează Arena Naţională, motiv pentru care există premise ca cel mai mare stadion al ţării să nu mai găzduiască niciun eveniment sportiv în 2015.

Datoriile Primăriei Capitalei faţă de Grupul UTI, care se ocupă de întreţinerea Arenei Naţionale sunt de peste 3,46 milioane lei. În plus, pentru suma de 2,55 milioane lei s-a înregistrat o întârziere de plată de peste 64 de zile de la data scadenţei. Din cauza acestor datorii, reprezentanţii UTI ameninţă că nu vor mai asigura mentenanţa arenei şi astfel meciurile de fotbal programate să se dispute pe acest stadion pot fi anulate. 

"Meciurile de fotbal programate pentru 2015 pe Arena Naţională ar putea fi anulate dacă PMB nu-şi respectă obligaţiile contractuale faţă de furnizorii de servicii. Cuantumul datoriilor Primăriei Municipiului Bucureşti faţă de UTI Grup se ridică la momentul prezent la suma de 3.460.217 lei, dintre care 2.552.748 lei au înregistrat o întârziere de peste 64 de zile de la data scadenţei", se arată în comunicatul UTI Grup transmis marţi agenţiei Mediafax.

Imediat după ce a aflat de situaţie, primarul general Sorin Oprescu a declarat că municipalitatea va achita cât de curând toate datoriile. "Dimineaţă am avut nişte discuţii cu responsabilii lor şi cu responsabilii mei, ca să terminăm o dată. Este vorba despre întreţinerea Arenei Naţionale. Sunt bani pentru care ei au tăiat facturi, au plătit TVA şi aşa mai departe, pentru lunile noiembrie, decembrie. Cum luna decembrie se plăteşte în ianuarie, cum ai mei au început să aibă păreri, că am şi eu frânarii mei acolo, sper că am îndreptat aceste păreri astăzi de dimineaţă. Noi ne-am terminat anul, îndrăznesc să spun, fără datorii. Uite că nu a fost chiar aşa şi mai avem datorii. Le achităm pe toate conform unui program bugetar", a dat asigurări primarul Capitalei.

UTI Grup este din iulie 2014 furnizorul de servicii tehnice de exploatare, întreţinere curentă şi administrare pentru Arena Naţională.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite