Prima reacţie a lui Anghel Iordănescu după obţinerea calificării. Ce speră selecţionerul să se întâmple acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Selecţionerul naţionalei României, Anghel Iordănescu, a declarat, după victoria din meciul cu Insulele Feroe, scor 3-0, că "tricolorii" meritau calificarea la Campionatul European din 2016, dar a precizat că ar fi trebuit să o obţină mai repede.

"Ne-am fi dorit ca această bucurie să o avem de la Bucureşti, după meciul cu Finlanda. Am fi vrut să împărţim bucuria cu fanii noştri. E victoria fanilor şi a băieţilor care au jucat foarte bine tactic. Meritam această calificare, dar trebuia să o obţinem mai repede pentru a nu ţine suporterii în tensiune. Au fost momente grele şi în trecut, dar sunt mulţumit că am obţinut această calificare de care fotbalul românesc avea nevoie. Sper ca această calificare să aducă schimbări în fotbalul românesc", a spus Iordănescu la TVR 1.

Întrebat dacă va rămâne pe banca tehnică a naţionalei României pentru turneul final al Campionatului European, selecţionerul a răspuns: "Lăsaţi-mă să mă bucur şi eu şi jucătorii şi abia apoi vom discuta problema Iordănescu". La rândul său, Constantin Budescu a declarat că el şi colegii săi de la echipa naţională au meritat acest succes, în ciuda criticilor la adresa lor. "Ne bucurăm toţi că am ajuns din nou la un turneu final. Merităm această calificare în ciuda tuturor răutăţilor aduse la adresa noastră. Trebuie să fim mult mai uniţi, suporterii şi toată lumea pentru echipa naţională. La golul doi am şutat spre poartă, nu la poartă, dar e foarte bine că mingea a intrat. Acest succes este meritul întregii echipe", a spus Budescu, citat de Mediafax. 

Budescu a precizat că speră să mai fie selecţionat în echipa naţională: "Nu am foarte multe selecţii dar sper ca pe viitor să mai vin la echipa naţională să o ajut cum pot eu mai bine".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite