Prezentarea lui Olympique Lyon, multipla campioană a Franţei care stă în drumul Astrei spre grupele Ligii Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astra a avut parte de o tragere la sorţi extrem de grea. Olympique Lyon este o grupare de top din Franţa, chiar dacă e departe de echipa care domina Hexagonul în anii 2001-2008.

Înfiinţată în urmă cu 64 de ani, gruparea de pe „Stade Gerland“ a fost, până de curând, una dintre forţele Franţei. 

Are şapte titluri, toate cucerite consecutiv între 2001 şi 2008, însă din acel moment echipa prezidată de Jean-Michel Aulas n-a mai impresionat. Aulas (56 de ani) ocupă funcţia de preşedinte la OL de 27 de ani!

În ultimii doi ani, PSG este gruparea care deţine supremaţia în fotbalul din Hexagon, după ce şeicii din Qatar au început să pompeze petrodolari.

În trecut, Lyon era o obişnuită a grupelor Ligii Campionilor, o semifinală (2009-2010) şi trei sferturi de finală fiind cele mai mari performanţe. În acea perioadă, Lyon a jucat de două ori cu Steaua, în grupele Ligii Campionilor, în sezoanele 2006-2007 şi 2008-2009, când francezii au câştigat trei partide din patru (cealaltă fiind o remiză). 

Juninho, Benzema, Malouda sunt printre jucătorii cei mai reprezentativi care au îmbrăcat în ultima perioadă tricoul roş-alb-albastru. 

Sezonul trecut, Lyon a încheiat doar pe locul 5 în Franţa, după PSG, Monaco, Lille şi Saint-Etienne, cea mai slabă clasare a grupării lui Aulas din ultimii 15 ani!

Echipa antrenată din mai 2014 de către Hubert Fournier (46 de ani), adus de la Reims, a intrat direct în turul 3 preliminar al Ligii Europa, unde a eliminat gruparea cehă Mlada Boleslav, cu 6-2, scor general.

Returul de pe „Stade Gerland“, disputat joi seară, a adus însă două lovituri grele pentru francezi, fundaşii Bedimo şi Rose părăsind terenul accidentaţi. 

Lyonezii au un lot cotat de site-ul de specialitate transkermark.de la 93,6 milioane de euro, cel mai scump fiind mijlocaşul defensiv Maxime Gonalons (25 de ani), căpitanul echipei, cotat la 14 milioane de euro. 

Primul meci dintre Lyon şi Astra, din play-off-ul Ligii Europa, se dispută pe 21 august, în Franţa, returul o săptămână mai târziu, în România. Învingătoarea dublei se califică în grupe. 

Vezi şi 

Play-off Liga Europa: Astra, adversar „imposibil“, Olympique Lyon. Petrolul o întâlneşte pe Dinamo Zagreb

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite