Preliminarii EURO: Olanda - Islanda 0-1! Nordicii sunt aproape calificaţi, Portocala Mecanică şi Turcia luptă pentru locul al treilea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arjen Robben FOTO Reuters
Arjen Robben FOTO Reuters

Islanda continuă să surprindă, câştigă cu 1-0 pe Amsterdam Arena şi are biletele de EURO în buzunar. Pentru Olanda urmează un meci infernal în Turcia, miza fiind locul al treilea!

Grupa A: Olanda - Islanda 0-1, Turcia - Letonia 1-1, Cehia - Kazahstan 2-1. 

Visul islandez se apropie de realitate! Naţionala nordică s-a impus cu 1-0 pe terenul Olandei, după ce câştigase şi meciul de acasă cu 2-0! Marcator, acelaşi Sigurdsson, care punctase de două ori şi în Islanda. Olanda a avut un om eliminat din prima repriză, Sigurdsson a punctat din penalty în minutul 51, iar Islanda a câştigat! 

Turcia a fost egalată de Letonia la ultima fază (1-1), Cehia a învins Kazahstanul cu 2-1, rezultate în urma cărora clasamentul Grupei A arată astfel: Islanda 18 puncte, Cehia 16 puncte, Olanda 10, Turcia 8, Letonia 3, Kazahstan 1.

Islanda mai are nevoie de un singur punct din următoarele 3 meciuri pentru a se califica matematic (şi are acasă cu Kazahstan şi Letonia), în vreme ce Olanda joacă duminică în Turcia un meci ce se anunţă infernal.

Pentru Islanda, prezenţa la un turneu final ar fi o premieră.

Grupa B: Belgia - Bosnia 3-1, Cipru - Ţara Galilor 0-1, Israel - Andorra 4-0

Pas uriaş făcut de Ţara Galilor spre calificare, după victoria cu 1-0 în Cipru, gol Bale în minutul 82. Şi Belgia e aproape de Euro. Clasament: Ţara Galilor 17, Belgia 14, Israel 12, Cipru 9, Bosnia 8, Andorra 0.

În Grupa H s-au jucat meciurile Italia - Malta 1-0, Bulgaria - Norvegia 0-1, Azerbaijan - Croaţia 0-0.

Clasament: Croaţia 15, Italia 15, Norvegia 12, Bulgaria 8, Azerbaijan 4, Malta 1. .  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite