Petrolul face transferuri exotice. Un azer şi un bolivian vor juca la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul sportiv al ploieştenilor, Cristi Vlad (stânga), alături de Elhad Nazri FOTO fcpetrolul.ro
Directorul sportiv al ploieştenilor, Cristi Vlad (stânga), alături de Elhad Nazri FOTO fcpetrolul.ro

Petrolul Ploieşti tinde să devină cea mai cosmopolită echipă din Liga 1, după ultimele două transferuri pe care le-a făcut în această iarnă.

"Lupii" au obţinut semnătura fundaşului central azer Elhad Naziri, care l-a convins pe Cosmin Contra de calităţile sale. Astfel, după ce a fost văzut la lucru la antrenamente şi în meciurile cu Zeta Golubovici şi Litex Lovech, Naziri a semnat, aseară, un contract cu FC Petrolul Ploieşti, întins pe o perioadă de trei ani şi jumătate.

Născut pe 29.12.1992, Naziri a evoluat ultima dată pentru Milsami Orhei, în Republica Moldova. Fundaşul central este internaţional azer, jucând în ultima partidă oficială susţinută de reprezentativa ţării sale în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014, pe 14 noiembrie 2012, contra Irlandei de Nord.

Petrolul a ajuns şi la o înţelegere, până la vară, cu internaţionalul bolivian de 28 de ani Gualberto Mojica. Considerat, la ora actuală, cel mai bun jucător din competiţia internă a ţării sale,  Mojica a petrecut ultimul an şi jumătate la Oriento Petrolero, înscriind 30 de goluri în 57 de partide.

 Fotbalistul sud-american nu se va afla la prima experienţă în Liga 1. În sezonul 2006-2007, Mojica a evoluat la CFR Cluj, bifând 11 apariţii în tricoul campioanei României. De-a lungul carierei, jucătorul a mai trecut pe la Blooming (Bolivia) şi Pacos Ferreira (Portugalia).

Pe lângă cei doi, Petrolul mai are în lot încă 13 fotbalişti străini, strânşi din toate colţurile lumii: Hamutovski (Belarus), Povilas (Lituania), Alcenat (Haiti), Yamissi (Republica Centrafricană), Geraldo (Portugalia), Guilherme, Romario, Renan (toţi Brazilia), Mustivar, Boudjema, Sauvadet (toţi Franţa), Bokila (RD Congo), Youness (Tunisia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite