Paradox: Barcelona are cele mai scumpe vârfuri din lume şi cele mai puţine goluri marcate din ultimii şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neymar, Messi şi Luis Suarez formează o linie de atac incredibil de scumpă şi de valoaroasă, dar Barcelona nu mai marchează atât de mult, în campionat, precum o făcea în anii trecuţi.

Folosirea lui Messi pe un post mai retras la multe meciuri, faptul că Luis Suarez nu a jucat din cauza suspendării decât de la finalul lunii octombrie, dar şi alte schimbări tactice pe care le-a adus Luis Enrique, şi-au pus amprenta asupra jocului ofensiv al Barcelonei. 

Care parcă nu mai are în La Liga eficacitatea din alţi ani. După 15 runde, înaintea ultimei etape din acest an, Barcelona n-a marcat decât 36 de goluri (al doilea atac al campionatului, dar, ca o comparaţie, liderul Real a înscris în aceeaşi perioadă 55 de goluri!). 

Practic, gruparea catalană n-a mai avut cifre mai slabe la acest capitol din 2007, din ultimul sezon cu Rijkaard pe bancă. 

Nu e mai puţin adevărat că din cele 36 de goluri, 24 au fost reuşite de doar doi jucători, atacanţii Messi (13) şi Neymar (11). 

Luis Enrique a afectat omogenitatea echipei, folosind 24 de formule diferite de joc în 24 de partide, în toate competiţiile, echipa nu mai marchează precum în alte sezoane, dar dă randament, în campionat, pe defensivă.  

După 15 etape, Barcelona are cea mai bună apărare (doar 7 goluri primite – Real a încasat 13, la fel ca şi Atletico şi Valencia). 

Barcelona joacă sâmbătă, de la ora 17.00, pe teren propriu, ultimul meci din acest an, în campionat, cu Cordoba, locul 18. Catalanii sunt pe 2, la patru puncte în spatele lui Real Madrid. 

Citeşte şi 

Contra, coşmarul Barcelonei. Planul românului pentru a-l bloca pe Messi

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite