Papa Francisc, pus în dificultate de întrebarea: „Este un sacrilegiu să spui că Messi este Dumnezeul fotbalului?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Guliver / Getty Images
FOTO Guliver / Getty Images

Suveranul pontif a acordat un interviu pentru La Sexta, un post TV privat din Spania, în care a fost rugat să comenteze şi afirmaţia bombastică conform căreia Messi este Dumnezeul fotbalului.

Întrebat dacă este de părere că este un sacrilegiu faptul că starul Barcelonei este supranumit şi "Dumnezeul fotbalului", Papa Fransic a oferit un răspuns laborios. Iată dialogul dintre înaltul prelat şi jurnalistul Jordi Evole, cel care i-a luat interviul:

La Sexta: Este un sacrilegiu să spui că Messi este Dumnezeu?

Papa Francisc: În teorie, este un sacrilegiu. Nu poţi să o spui iar eu nu cred asta. Tu crezi asta?

La Sexta: Eu cred

Papa Francisc: Eu nu [râde]. Oamenii pot spune că este Dumnezeu, aşa cum pot spune "Te ador", dar doar Dumnezeu poate fi venerat. Astea sunt expresii ale oamenilor, iar 'Este Dumnezeu cu mingea la picior' nu este nimic altceva decât o expresia populară.

La Sexta: Dar joacă foarte bine, nu-i aşa?

Papa Francisc: Desigur, este foarte bun, dar nu e Dumnezeu.

Şi el argentinian, Papa Francisc nu şi-a ascuns în niciun moment pasiunea pentru fotbal şi admiraţia pentru compatriotul său, de cinci ori câştigător al "Balonului de Aur".Papa Francisc este autodeclarat fan al formaţiei San Lorenzo de Almagro, echipă care, cu 22 de puncte în 24 de etape, ocupă poziţia a 21-a în campionatul din Argentina. Lionel Messi a jucat toată cariera la Barcelona şi a adunat 32 de trofee, printre care patru Ligi ale Campionilor şi nouă titluri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite