Osaka rescrie istoria tenisului feminin: Cinci statistici de reţinut după finala câştigată de japoneza de 21 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naomi Osaka. FOTO: GettyImages
Naomi Osaka. FOTO: GettyImages

După două săptămâni de tenis de cel mai înalt nivel, Australian Open şi-a desemnat câştigătorii: Naomi Osaka la feminin şi Novak Djokovici la masculin.

Există o diferenţă de zece ani între cei doi campioni, însă, începând de luni, ei vor avea ceva în comun: amândoi vor fi pe locul 1 mondial! 

Dacă sârbul de 31 de ani deţinea această poziţie şi înainte de Australian Open 2019, pentru Osaka e o premieră impresionantă. Mai ales că până la triumful de la Melbourne, japoneza nu urcase mai sus de locul 4 în lume. Victoria de sâmbătă a avut mai multe semnificaţii pentru Osaka:

*Ea a devenit prima jucătoare de la Jennifer Capriati încoace, care îşi cucereşte primele două trofee de Grand Slam din carieră în turnee succesive! Capriati a izbutit acest lucru, în 2001, la Australian Open şi la French Open, Osaka a realizat „dubla“ la US Open 2018 şi la Australian Open 2019.

*Osaka a devenit prima japoneză care a câştigat titlul la Australian Open, dar şi prima asiatică ajunsă pe locul 1 mondial.

*Osaka e doar a treia sportivă din ultimii 15 ani care câştigă două trofee de Grand Slam în turnee succesive. Înaintea ei, Serena Williams, Kim Clijsters şi Justine Henin au izbutit şi ele această performanţă.

*Osaka e cel mai tânăr lider mondial de la Caroline Wozniacki încoace. În 2010, daneza ajungea pe locul 1 WTA la doar 20 de ani. Osaka a trecut pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei WTA la 21 de ani.

*Triumful de la Melbourne a întregit ascensiunea formidabilă a lui Naomi. În 2017, ea a încheiat anul pe locul 68 în lume, neavând niciun trofeu WTA în palmares. În 2018, ea deja cucerise Indian Wells şi US Open, terminând anul pe locul 5. Acum, începând de luni, ea va fi noul lider mondial.

2,6 milioane de euro au primit Osaka şi Djokovici pentru victoriile de la Australian Open. Finaliştii Kvitova şi Nadal au încasat 1,3 milioane de euro fiecare.  

Australian Open 2019, finale

Feminin

Osaka (4 WTA) – Kvitova (6 WTA)

7-6, 5-7, 6-4

Masculin

Djokovici (1 ATP) – Nadal (2 ATP)

6-3, 6-2, 6-3 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite