Organizatorii turneului de la Roma au anunţat când va intra Simona Halep în concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep joacă finala Madrid cu  Kiki Bertens FOTO EPA EFE Javier Lizon

După ce sâmbătă a pierdut finala de la Madrid, Simona Halep va avea 3 zile de odihnă până la următoarea apariţie într-un meci oficial

După şase meciuri disputate între 5 şi 11 mai, Halep lasă în urmă Madridul, însă nu va avea mult timp de odihnă. Românca va aborda turneul de la Roma, competiţie dotată cu premii in valoare totală de 3,4 milioane de dolari, la care Simona Halep va fi al treilea cap de serie.

Organizatorii de la Roma au anunţat ziua în care Simona Halep va juca primul său meci în capitala Italiei. Marele avantaj al româncei constă în faptul că este favorită şi că va intra direct în turul secund, jucătoarea din Constanţa urmând să debuteze la Foro Italico abia miercuri. Simona o va întâlni pe câştigătoarea meciului Strycova - Vondrousova.

Tragerea la sorţi a tablourilor de concurs  le-a cuprins, cu doar 2 excepţii, pe primele 26 jucătoare din clasamentul WTA, singurele absenţe ale cremei tenisului feminin fiind Angelique Kerber (3 WTA) şi Bianca Andreescu (23 WTA).

Şi surorile Williams vor reveni în circuit cu ocazia turneului de la Roma. Cele două sunt pe aceeaşi parte de tablou şi se pot întâlni în meci direct chiar în turul II! Pentru Serena va fi primul turneu din luna martie, când s-a retras de la Miami, înaintea unui meci din turul II cu Wang (16 WTA). În acest an, americanca de 37 de ani a disputat doar 11 partide (9 victorii, 2 înfrângeri).

Simona nu a câştigat niciodată turneu de la Roma, fostul număr 1 mondial pierzând două finale la rând  (2017 şi 2018).

Cum ar putea arăta traseul SImonei la Roma
Turul II  Vondrousova (42 WTA) / Strycova (40 WTA)
Turul III: Wang (16 WTA) / Kasatkina (21 WTA)
Sferturi: Stephens (8 WTA) / S. Williams (11 WTA) / Mertens (20 WTA)
Semifinale: Osaka (1 WTA) / Bertens (7 WTA)
Finala: Kvitova (2 WTA) / Pliskova (5 WTA) / Svitolina (6 WTA)

Alte două românce sunt în primul tur la Roma. Mihaela Buzărnescu (31 WTA) va juca în runda inaugurală cu Jelena Ostapenko (29 WTA), în timp ce Irina Begu (96 WTA) s-a calificat pe tabloul principal după ce a adunat două victorii în calificări, împotriva Dariei Gavrilova (57 WTA) şi a Monicăi Puig (62 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite