Povestea din spatele unui omagiu emoţionant adus victimelor atentatului de la Boston

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omagiu pentru victimele atentatului de la Boston FOTO Boston Magazine
Omagiu pentru victimele atentatului de la Boston FOTO Boston Magazine

Atentatul de la maratonul desfăşurat la Boston la jumătatea lunii aprilie a avut un bilanţ trist: trei oameni şi-au pierdut viaţa în timpul evenimentului sportiv şi cel puţin 200 au fost răniţi.

În semn de omagiu, ediţia de mai a revistei „Boston Magazine“ are o copertă emoţionantă, cu o inimă formată din încălţămintea atleţilor care au participat la maraton. După ce sportivii au fost contactaţi pentru a le fi colectaţi adidaşii, fiecare pantof a fost fotografiat individual şi rezultatul a fost un colaj deosebit.

 „We will finish the race“ (Vom termina cursa), este mesajul publicaţiei americane, care a sensibilizat publicul printr-o astfel de iniţiativă. 

După apariţia revistei, mulţi s-au arătat interesaţi de povestea din spatele fotografiei, aşa că jurnaliştii de la „Boston Magazine“ au dezvăluit explicaţia impresionantă pentru oricine, nu doar pentru cei afectaţi de evenimentele tragice.

Revista „Boston Magazine“ apare o dată pe lună, aşa că la mijlocul lunii aprilie, atunci când a avut loc atentatul, revista era aproape gata de tipar. Puţinul timp rămas până la apariţie urma să fie alocat pentru corectură: mici greşeli de tipar, imperfecţiuni ale pozelor sau o schimbare de titlu. „După atacuri am realizat ca va trebui să schimbăm coperta deja finalizată şi aproape trimisă la tipar. De asemenea, trebuia să înlocuim şi unul dintre articole cu ceva despre bombardament. Toate astea trebuiau făcute în trei zile“, povesteşte John Wolfson, editorul şef al „Boston Magazine“.

În tot haosul creat după bombardamente, jurnaliştii au început să caute idei despre cum ar putea atrage atenţia, printr-un număr special, asupra celor întâmplate. Astfel s-a născut ideea de a strânge pantofii sport purtaţi în timpul maratonului, pentru a fi aranjaţi în formă de inimă. 

Însă timpul era foarte scurt şi ideea greu de pus în practică. „Ne-am gândit că aveam nevoie de cel puţin 100 de perechi, dar aveam foarte puţin timp la dispoziţie să facem rost de ele. Plus că voiam să luăm câte un interviu fiecărui proprietar de pantofi care şi-ar fi oferit încălţările, pentru că doream să le spunem poveştile. Şi aşa a început maratonul nostru“, continuă Wolfson.

Toţi jurnaliştii au început să-şi sune prietenii, au fost puse solicitări pe paginile reţelelor de socializare. Fiecare pereche de adidaşi, tenişi sau alt pantof sport a devenit extrem de preţioasă.

Toţi am contribuit. Tot personalul revistei. În numărul din mai aveam loc doar pentru 15 poveşti, aşa că restul interviurilor ne-am hotărât să le postăm în varianta online. Şi apoi ne-a venit altă idee: ce-ar fi să creăm o pagină specială, unde să punem toate pozele şi poveştile primite şi unde oamenii din întreaga lume ar putea să-şi spună propriile poveşti şi fotografii ale pantofilor lor?“, mărturiseşte Wolfson. Pagina aceasta (bostonmagazine.com/shoes) va fi funcţională din 30 aprilie.

  „Pentru mine coperta reprezintă două lucruri: perseverenţă şi unitate. Fiecare pereche de pantofi din fotografie este mică, purtată, obişnuită. Împreună, ele creează ceva frumos, puternic şi motivant. Îndepărtează un singur pantof şi vei începe să minimalizezi efectul general. Împreună, pantofii sunt simbolul perfect pentru Boston şi al răspunsului nostru în faţa bombardamentelor“, spune editorul şef al publicaţiei.

„Oraşul este casa mea. Trăiesc aici deoarece aşa am vrut. Dragostea mea pentru oraş este fără limite şi, câteodată, chiar iraţională. Personalul publicaţiei este plin de oameni care simt la fel. Casa noastră este în suferinţă acum, iar speranţa noastră a fost să facem ceva care să reflecte intensitatea afecţiunii noastre şi mândria că toţi cei de-aici suntem alături de oraşul nostru, de Boston“, conchide editorul şef al „Boston Magazine“.

boston

Citeşte toate articolele despre atentatul terorist de la Boston

Atacurile din Boston: Fraţii Ţarnaev „plănuiau mai multe atacuri“

Fraţii suspectaţi că ar fi autorii atacurilor de la maratonul din Boston plănuiau probabil şi alte atacuri, crede şeful Departamentului de Poliţie din oraş.

Starea de sănătate a lui Djohar Ţarnaev este „satisfăcătoare“

Biroul procurorului federal din Boston declară: „Potrivit spitalului Beth Israel Deaconess, astăzi la prânz, starea de sănătate a lui Djohar Ţarnaev este considerată  satisfăcătoare“.

Istoria familiei celor doi atacatori de la Boston, marcată de deportări, războaie şi acte de violenţă

Singurul cuvânt rostit de Djohar Ţarnaev, singurul suspect pentru atentatele de la Boston rămas în viaţă, a fost „Nu!” atunci când a fost întrebat dacă a avut şi alţi complici. El le-a spus anchetatorilor, în scris pentru că nu poate vorbi din cauza unei plăgi grave la gât, că motivele din spatele atacurilor ţin de religie.

Atentatele din Boston: Soţia suspectului ucis, o victimă colaterală? „A fost spălată pe creier“

Soţia suspectului în cazul atentatelor din Boston, Tamerlan Ţarnaev, decedat în urma unui schimb de focuri cu poliţiştii, este deprimată şi „plânge foarte mult“. Până acum, agenţii FBI nu au putut să o interogheze.

Ultimele cuvinte rostite de Tamerlan Ţarnaev, suspectul „numărul 1“ în atentatul din Boston: „Mamă, te iubesc!“

Zubeidat Ţarnaev, mama celor doi bărbaţi suspectaţi în cazul atentatelor de la maratonul din Boston, susţine că Tamerlan era înspăimântat şi, la fel ca şi soţul ei, crede că fiii ei au fost victimele unei înscenări.

INFOGRAFIE A fost unul dintre teroriştii de la Boston ucis de propriul frate? Martorii povestesc cum tânărul cecen s-a comportat precum un luptător kamikaze

Ultimele ore dinainte de prinderea fraţilor Ţarnaev, singurii suspecţi în cazul atentatelor care au avut loc luni la Boston, s-au scurs rapid, cu urmărrii în viteză, schimburi de focuri cu poliţiştii, percheziţii din uşă-n uşă şi, potrivit martorilor, cu un tânăr care s-a comportat precum un luptător kamikaze atunci când a realizat că nu va scăpa viu.

Cel de-al doilea suspect al atentatelor de la Boston a încercat să se sinucidă înainte de a fi prins

Djohar Ţarnaev, tânărul de 19 ani care a fost cApturat de poliţiştii americani după urmăriri în viteză şi schimb de focuri, a încercat să se împuşte în cap înainte de a fi prins. Tentativa de suicid i-a lăsat rănile grave din zona gâtului, din cauza cărora şi-ar putea pierde definitiv abilitatea de a vorbi.

INFOGRAFIE Teoria conspiraţiei: teroriştii din Boston, foşti agenţi SUA convertiţi în jihadişti

Un site israelian susţine că fraţii Ţarnaev au fost, de fapt, agenţi dubli infiltraţi de SUA şi Arabia Saudită într-o grupare afiliată al-Qaeda. Cei doi ar fi trădat apoi în favoarea jihadismului.

Cine sunt fraţii Ţarnaev, cecenii musulmani suspectaţi că au comis atacurile cu bombă de la Boston: un boxer amator şi un elev eminent

După uciderea lui Tamerlan Ţarnaev şi capturarea fratelui său mai mic, Djohar, au început să iasă la iveală tot mai multe informaţii despre cei doi suspecţi în cazul atacurilor cu bombă de la Boston.

FOTO Martor: „Cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut cel puţin un picior în exploziile de la Boston”

Bilanţul răniţilor continuă să scoată la iveală noi detalii despre atentatele de la Boston, care au ucis trei persoane şi au rănit peste 140. Un participant povesteşte că, în haosul rămas în urmă după deflagraţii, a văzut cel puţin 25-30 de oameni cu membre amputate, „fie cu un picior lipsă, fie fără amândouă, fie fără laba piciorului”.

VIDEO Atentate la Boston: cele mai puternice imagini de la atacurile cu bombă din SUA

Organizaţiile internaţionale de presă au obţinut imagini video filmate de persoane aflate la doar câţiva metri de locul în care s-au produs exploziile de la Boston, care au ucis trei persoane şi au rănit peste 140. Dintre acestea, cel puţin 30 se află în stare gravă, iar majoritatea au suferit amputări ale membrelor inferioare.

VIDEO Mărturii de la Boston: „Piciorul cuiva a zburat pe lângă capul meu.” „Era ca o zonă de război, mi-a amintit de 11 septembrie”

„Mi-am dat cureaua pentru a ajuta să oprim sângerarea persoanei care rămasese fără un picior”, povesteşte John Ross, care se afla de faţă atunci când s-au produs exploziile la maratonul din Boston

FOTO O atletă din Craiova stabilită în America a participat la maratonul din Boston. Nuţa Olaru: „Toată lumea a început să fugă disperată ca să se salveze’’

Nuţa Olaru, în vârstă de 43 de ani, din Craiova, a participat la maratonul din Boston. Atleta româncă terminase cursa când au avut loc exploziile. Olteanca a declarat că încă îi tremură picioare, însă îi mulţumeşte lui Dumnezeu că este bine.

Barack Obama, despre atentatul terorist din Boston: „Vinovaţii vor plăti!“

Preşedintele Barack Obama a declarat că administraţia federală a Statelor Unite a mobilizat toate resursele necesare, iar autorii atacului vor fi aduşi în faţa justiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite