Olăroiu, cel mai bine plătit om din sportul românesc: cum a ajuns la acest statut şi ce contract a semnat în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olăroiu a semnat noul contract cu Al-Ahli Dubai, sâmbătă seară, în prezenţa unui oficial al clubului
Olăroiu a semnat noul contract cu Al-Ahli Dubai, sâmbătă seară, în prezenţa unui oficial al clubului

Cosmin Olăroiu are toate şansele să bifeze la Al-Ahli Dubai cel mai lung mandat de al său pe banca unei echipe de când s-a apucat de antrenorat, în 2000.

Tehnicianul de 46 de ani a preluat actuala sa echipă în 2013 şi tocmai a semnat prelungirea contractului până în 2018. 

Dacă până acum, Oli avea un salariu stagional de cinci milioane de euro, potrivit noului acord, el va încasa 5,3 milioane de euro pe sezon. Ceea ce îi menţine statutul de cel mai bine plătit om din sportul românesc! Pe locul doi, după Olăroiu, se află Mircea Lucescu, acesta având un contract de patru milioane de euro la Şahtior Donţek.

Arabii au venit după el

În sezonul recent încheiat, Oli a devenit cel mai bun antrenor din istoria fotbalului din Emirate, ajungând la şapte trofee cucerite cu două formaţii: Al-Ain şi Al-Ahli. Tocmai de aceea, o delegaţie a lui Al-Ahli s-a deplasat în România, iar noul contract a fost parafat, sâmbătă seară, în prezenţa directorului executiv, Ahmad Khalifa Hammad.

În ultima stagiune, Al-Ahli s-a clasat pe locul 7 în campionat, însă a cucerit Supercupa Emiratelor, iar acum se află în sferturile Ligii Campionilor Asiei, aşteptând tragerea la sorţi.

13 trofee a câştigat Cosmin Olăroiu în cariera sa de până acum: două în fotbalul românesc, cu Steaua, şi 11 în fotbalul arab.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite