OK! Sport Icon! Totul despre Usain Bolt: cel mai rapid om din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul Harry şi Usain Bolt
Prinţul Harry şi Usain Bolt

Numele lui este Bolt, Fulgerul Bolt. Şi nu, nu vorbim doar despre cel mai rapid om din lume. Este omul recordurilor, ne-am convins de asta, dar este şi cel mai exotic, exuberant şi viu personaj din lumea sportului, un spirit colorat precum plaiurile natale jamaicane.

Curriculum vitae

Data naşterii: 21 august 1986

Loculnaşterii: Sherwood Content, Jamaica

Înălţime: 1,96 m

Greutate: 94 kg

Recorduri mondiale: 100 m/9.58 secunde

200 m/19.19 secunde

Căci dacă sprinterii cu care concurează el în probe­le de viteză par creaţi după manualul atletului de­săvârşit, Usain, de la înălţimea lui de baschetbalist, pare că-şi mişcă picioarele lungi, de felină, pe ritmuri de reggae, dansând mai degrabă şi nu alergând. Un atlet indisciplinat, care-şi scoate din minţi adversarii cu „figurile“ lui de dinainte de curse, dar pe care, dacă judeci la rece, n-ai cum să nu-l înţelegi: este un veşnic adolescent în corp de bărbat.

De ce este jamaicanul o legendă, deşi încă în activi­tate, vă lămurim imediat: este singurul, dar singurul sprinter care deţine recordurile mondiale atât la pro­ba de 100 m, cât şi la cea de 200 şi primul atlet care a reuşit să câştige tot ce se poate câştiga la două ediţii consecutive ale Olimpiadelor. A, şi aceste recorduri mondiale la cele mai rapide probe din atletism le-a bă­tut de două ori. E aproape amuzant să vezi o cursă ca­re-l are pe Usain în prim-plan, cu adversarii lui dându-şi sufletul pe pistă, dar lăsaţi în urmă de lunganul zâmbăreţ, cu o uşurinţă demnă de Cartea Recordurilor. Dar de unde vine acest fenomen? Din ţinutul rastafari, însorita Jamaică, acolo unde, pe 21 august 1986, viitorul „fulger“ vedea lumina zilei în orăşelul Sherwood Content, în familia lui Wellesley şi Jennifer Bolt. Usain St. Leo Bolt, pe numele lui întreg, mai are un frate, Sadiki, şi o soră, Sherine. Un frate despre care Usain spune că este foarte… lent, semn că genele nu lucrează de multe ori eficient.

De Florentina Iana

Află totul despre viaţa interesantă a exuberantului jamaican Usain Bolt pe www.okmagazine.ro şi din revista OK!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite