O tenismenă de top a României îşi povesteşte revoltată coşmarul pe care-l trăieşte: „Cât să mai încerc? Până când?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Alexandra Dulgheru are un an de coşmar, ajungând să se claseze pe locul 129 în lume, după o cădere de peste 70 de locuri. Problemele ei sunt însă departe de a fi încheiate.

Alexandra Dulgheru a povestit pentru treizecizero.ro problemele pe care le are şi care au dus la o cădere nefericită în clasamentul WTA pentru cea care a fost la un moment dat pe locul 26 în lume, cea mai bună clasare a ei. Dulgheru a pierdut pentru a şaptea oară consecutiv în primul tur al turneelor la care a participat, în principal din cauza unor dureri la genunchi. 

"Sunt supărată pentru că am o problemă la genunchi care datează, practic, de anul trecut, de la Roma. Culminând cu turneul de la Bucureşti, când am terminat într-un picior, am aceeaşi problemă, numai că s-a agravat. La început am avut edem osos, mi se inflama genunchiul mult, o mică pată pe cartilaj, iar pata aia s-a făcut mai mare, iar anul acesta a devenit o problemă de cartilaj care nu mă lasă. Am zile când sunt ok, pot să joc, dar într-o săptămână plină eu nu pot să-mi fac un program normal, de luni până duminică. O zi sunt ok, două, nu, încă una sunt ok, două nu. Numai aşa am mers. Am făcut recuperare în Spania, înainte de Paris, am jucat puţin tenis recent, iar genunchiul e un pic mai stabil; dar cartilajul, n-am ce să-i fac. Toţi mi-au zis să-i dau şanse aşa, fără să mă operez, şi să încerc să trec, dacă pot, peste dureri. Din ianuarie mi se zice aşa. Eu nu am probleme cu durerile, rezist. Dar acesta e un gen de durere care efectiv mă înţeapă în os, simt mereu nişte înţepături şi nu mă lasă să îndoi tare genunchiul, nu pot efectiv, e ca şi cum ai avea un picior sau o mână paralizată şi nu răspunde la comenzi. Eu am numit-o o accidentare parşivă, pentru că nu e genul de accidentare la care să ştii sigur, da, mă doare, nu pot să fac mare lucru. Am zile când mă lasă, îmi dă timp cu “linguriţa”. La antrenamente, mă protejez, şi joc tenis mai mult static. Ştiu când vine mingea, îmi controlez mişcările. Problema e când nu-mi controlez mişcările şi fac schimbări de direcţii, atunci mă poate lua oricând. Poate fi un meci ok, după un meci ok, a doua zi n-a mai fost bine", a spus Dulgheru.  

“Am avut aproape trei săptămâni de reabilitare, şi toţi doctorii mi-au spus că hai să-i mai dăm un pic de şansă. Bun, dar asta ce înseamnă, să mă încălzesc o oră şi jumătate înainte de meci ca să-mi treacă? E foarte delicat. Asta o fac ca să evit operaţia. Am tot încercat, dar am şase sau şapte turnee pierdute în primul tur. Cât să mai încerc? Până când? Plus că nu e bine nici pentru mine ca încredere să o ţin tot aşa. O să-i mai dau o şansă şi turneele următoare, cu reabilitarea pe care o fac acum, după RG, să văd dacă va fi mai bine. De multe ori, încep meciurile, primul set mă doare, iar până se încălzeşte, deja meciul s-a dus. Deci nici asta nu e o soluţie. Am tot “văzut”. De anul trecut, după Bucureşti, eu n-am mai avut decât un turneu sau două în care am putut să joc ok. Am aproape un an de zile de când joc cu problema asta”, a mai afirmat jucătoarea noastră.

 1,9 milioane de dolari a câştigat Alexandra Dulgheru, care ieri a împlinit 27 de ani, din tenis

 Ilie Năstase are o recomandare importantă pentru Simona Halep. "Ar fi bine pentru ea să facă asta!"

Virginia Ruzici povesteşte dificultăţile pe care le-a avut în relaţia cu Simona Halep. "La început n-a fost deloc uşor"

VIDEO Gestul de milioane de like-uri făcut de Novak Djokovici când a început ploaia la Roland Garros

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite